Iecelti sešu jauno Latvijas Universitātes fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes galvenā ēka Raiņa bulvārī 19.
Latvijas Universitātes galvenā ēka Raiņa bulvārī 19. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iecelti seši jauno Latvijas Universitātes (LU) fakultāšu dekāna pienākumu izpildītāji, kas faktisko struktūrvienības darbību nodrošinās no 1. jūlija, informē LU.

LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti vadīs līdzšinējais Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Ekonomikas nodaļas vadītājs Jānis Priede. Savukārt Teoloģijas fakultātes dekāne Dace Balode vadīs Humanitāro zinātņu fakultāti. Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāti turpinās vadīt līdzšinējā fakultātes dekāne Linda Daniela.

Par Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes dekāna pienākumu izpildītāju iecelta Zaiga Krišjāne, kas iepriekš bija Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne. Savukārt Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāti vadīs līdzšinējais Ķīmijas fakultātes dekāns Jāzeps Logins.

Juridisko fakultāti turpinās vadīt Edvīns Danovskis.

Jauno fakultāšu dekānus paredzēts apstiprināt septembra izskaņā. Līdz tam dekāna pienākumu izpildītājiem būs jānodrošina administrācijas, studiju un zinātnes darba nepārtrauktība. Viņiem būs jāizveido fakultātes izpilddirekcija un jāieceļ vadības komandas pienākumu izpildītāji.

Tāpat viņiem būs jāizstrādā fakultātes nolikums un jāorganizē Domes vēlēšanas. Dekāna pienākumu izpildītāji būs arī atbildīgi par jauno studentu uzņemšanas un eksaminācijas komisiju organizāciju, studiju līgumu parakstīšanu un reģistrācijas studijām organizēšanu.

Jau ziņots, ka jaunais LU konsolidācijas modelis paredz fakultāšu skaitu samazināt no 13 līdz sešām.

Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāti veidos līdzšinējā Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, Mikrobioloģijas un biotehnoloģiju institūts, Bioloģijas institūts, Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts, Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūts.

Savukārt Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāti veidos Datorikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts, Ķīmiskās fizikas institūts, Astronomijas institūts, Atomfizikas un spektroskopijas institūts, Materiālu mehānikas institūts, Fizikas institūts, Starpnozaru izglītības inovāciju centrs, Dabas resursu izpētes centrs.

Savukārt Sociālo zinātņu fakultāte tiks apvienota ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, izveidojot Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti. Humanitārās zinātnes tiks apvienotas Humanitāro zinātņu fakultātē.

Jaunajā fakultāšu modelī iekļauta arī Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte, kas jau lieto savu jauno nosaukumu, jo tai nav strukturālas pārmaiņas. Arī Juridiskajai fakultātei nekas nemainīsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu