Video Gulbenes novadā pakaļdzīšanās dzērājošerim noslēdzas ar avāriju. Cietis policists

TVNET/LETA

Gulbenes novadā ceturtdien pakaļdzīšanās laikā cietis policists, informēja Valsts policijā.

Ceturtdienas vakarā inspektori Gulbenes pilsētā pamanīja automašīnu "Volkswagen Golf", kuras vadītājs nelietoja drošības jostu.

Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, likumsargi ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu piebrauca automašīnai klāt, taču transportlīdzekļa vadītājs palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgšanu.

Bēgošās automašīnas vadītājs Lejasciema pagastā, iebraucot ceļa līkumā, zaudēja kontroli par automašīnas vadību, kā rezultātā notika sadursme ar policijas busiņu. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta Valsts policijas darbinieks, kurš vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1964.gadā dzimušais vīrietis pie automašīnas stūres sēdies, būdams alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatētas 1,2 promiles alkohola. Tāpat vadītājs nevarēja paskaidrot, kādēļ tā rīkojies.

Saistībā ar notikušo policijā sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par nepakļaušanos policijas amatpersonu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli, kā arī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Izmeklēšanas laikā tiks lemts par soda piemērošanu saistībā ar citiem pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Nepalaid garām!
Uz augšu