Šarlīze Terona aicina sievietes pieprasīt vienlīdzīgu atalgojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Holivudas aktrise Šarlīze Terona aicinājusi citas sievietes pieprasīt tādu pašu darba samaksu kā viņu vīriešu dzimuma kolēģiem.

Terona atklāja, ka viņu sadusmojusi internetā nopludinātā kinostudijas «Sony» vadības e-pasta sarakste par filmas «American Hustle» («Amerikāņu afēra») aktieru atalgojumu.

Viņa esot uzstājusi, lai par filmēšanos kinolentes «Snow White and the Huntsman» («Sniegbaltīte un mednieks») turpinājumā viņa saņemtu tādu pašu samaksu kā aktieris Kriss Hemsvorts.

Foto: Scanpix/Reuters

«Viņiem pienākas uzslava, jo tie uzreiz piekrita,» Terona sacīja intervijā britu žurnālam «Elle». «Viņi nemēģināja strīdēties. Un varbūt tā arī ir - mums vienkārši jāprasa.»

Starptautiskā Nodarbinātības organizācija (ILO) aprēķinājusi, ka sieviešu un vīriešu ieņēmumi sasniegs vienādu līmeni tikai pēc 70 gadiem, ja atalgojuma izlīdzināšanās turpināsies līdzšinējā tempā.

Sievietes visā pasaulē saņem 77% no vīriešu atalgojuma. Rādītājs pēdējo 20 gadu laikā pieaudzis tikai par 3%, norāda ILO.

39 gadus vecā Terona 2003.gadā ieguva «Oskara» balvu par sērijveida slepkavas lomu filmā «Monster» («Monstrs»).

«Šis ir labs laiks, lai pieprasītu taisnīgumu. Jaunām meitenēm jāzina, ka ir labi būt feministēm,» teica Terona. «Tas nenozīmē, ka jānīst vīrieši. Tas nozīmē vienādas tiesības.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu