Koenigsegg izlaidīs budžeta klases superauto (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Zviedru autobūves uzņēmums Koenigsegg ir nobriedis modeļu klāsta izvēršanai. To papildinās lētāks superauto, kas pircējam izmaksās «tikai» 600 – 700 tūkstošus ASV dolāru jeb 430 – 500 tūkstošus eiro.

Kenigsegg specializējas planētas ātrāko auto ražošanā, attiecīgi izlaides apjoms un modeļu klāsts ir salīdzinoši neliels. Tajā šobrīd ir trīs modeļi. Agera S maksā 1,5 miljonus dolāru (1,1 miljons eiro), Agera R – 1,6 miljonus dolāru (1,15 miljoni eiro), bet One:1 – 2,8 miljonus dolāru (2,02 miljoni eiro), raksta Motor.ru.

Visiem auto ir uzstādīts 5 litru V8 twin-turbo motors un septiņu pakāpju divsajūgu automātiskā pārnesumkārba. Tiktāl abi Agera un One:1 ir vienādi. Atšķirības sākas veiktspējas un dinamikas rādītājos.

Agera S attīsta 1030 zirgspēkus, un šā modeļa dzinējs ir pielāgots darbam ar benzīnu, kura oktānskaitlis ir mazāks par 93. Agera R dzinējs savukārt ir modificēts, lai to varētu dzirdīt arī ar E85 biobenzīnu. Šā modeļa jauda tādā gadījumā sasniedz 1140 zirgspēkus. Trešā modeļa nosaukums One:1 demonstrē jaudas un svara attiecību, kas ir 1:1. Auto sver 1341 kilogramu, un katram no tiem pretī tiek likts viens zirgspēks. Šie skaitļi izskatās iespaidīgi ne tikai uz papīra, bet arī dabā, jo One:1 spēj 400 km/h sasniegt 20 sekundēs.

Agera S un R interesenti var pasūtīt aizvien, turpretim One:1, ko Koenigsegg plānoja izlaist tikai sešos eksemplāros, jau ir izpirkts.

Par to, kāds būs ceturtais, plašākam autobraucēju lokam domātais Koenigsegg superauto, kompānijas vadītājs Kristiāns Kēnigsegs pagaidām nav publiski izteicies.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu