Pie Rīga TV24 skatītājiem dosies raidījumu cikls No 57.paralēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Raidījumu vada aktieri Aldis Siliņš, Anna Klēvere un Egils Melbārdis. Pirmajā raidījumu cikla daļā Aldis Siliņš dosies uz vienu viesmīlīgākām zemēm – Gruziju.

Raidījuma vadītāji ceļos un dalīsies savos iespaidos ar skatītājiem, kuri neklātienē varēs apmeklēt dažādas zemes un pilsētas, aplūkot interesantas vietas, iepazīties ar vietējām tradīcijām, virtuvi, kultūru, uzklausīt dažādas leģendas un nostāstus. Ikviens varēs vērot, kā raidījumavadītāji uz savas ādas izbauda ceļojuma grūtības un piedzīvojumus.

Pirmais galamērķis – Gruzija. Pēc pāris stundu komfortabla lidojuma ar air Baltic var nonākt citā pasaulē. Gruzija ir robežšķirtne starp Eiropu un Āziju un pēdējais kristietības bastions pie musulmaņu zemju robežām. Aldis Siliņš par piedzīvoto Gruzijā : «Parasti vakaros, pēc smagas darba dienas, piekrāmējot pilnu šķīvi ar ogļhidrātiem un olbaltumvielām, atlaižos dīvānā ar TV palīdzību kā pasaules klaidonis dodos pasaules ārēs. Pateicoties raidījumam No 57. Paralēles!, atstāju mājās savu ar pulti darbināmo pasaules logu un devos ceļā. Gruzijā iepazinos ar cilvēkiem, kuru dāsnums, viesmīlība, pašcieņa ir tik pat vārdos neietverama kā kalnu diženums un spēks. Es redzēju kalnu virsotnes, kas saplūst ar debesīm. Es stāvēju vīna dārzos, kuri pēc ziemas pārdomām gatavi radīt jaunas teiksmas. Biju ciematos un pilsētās, kur cienā ar pagātni un ar pašcieņu sagaida nākotni....»

Gruzija nav baudāma tikai ierastajā tūrisma sezonā, vēl jo interesantāk to apceļot agrā pavasarī, kad ceļotājus netraucē tūristu burzma. Šoreiz uzdevums ir nevis kāpt kalnos vai vērot vīna tapšanu, bet gan ielūkoties Gruzijas vēstures lappusēs un iemēģināt roku ēdienu gatavošanā, maizes cepšanā. Ja kāds saka, ka tas ir vienkārši, tad raidījumu gaitā varēs redzēt, ka nemaz tik viegli tas nav.

Ceļojumu raidījumu ciklu vada aktieri Aldis Siliņš, Anna Klēvere un Egils Melbārdis, kuri apmeklēs tuvākas un tālākās valstis, pēc iespējas cenšoties nonākt vietās, kuras ir ārpus ierastajām tūristu takām, un savos piedzīvojumos un atklājumos dalās ar televīzijas skatītājiem. Pirmajos raidījumos ceļotājus sagaida Gruzija, tālāk – Baltkrievija, bet kur tālāk vedīs ceļš, varēs redzēt TV ekrānos. Raidījumu piedāvā LDZ Cargo.

Skatieties raidījumu No 57. Paralēles! no 2. maija ik sestdienu 20:00 kanālā Rīga TV24.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu