Krievijā Igaunijas drošībniekam Kohveram izvirza galīgās apsūdzības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) izmeklēšanas atzars Igaunijas Drošības policijas darbiniekam Estonam Kohveram otrdien izvirzījis galīgās apsūdzības spiegošanā, valsts robežas pārkāpšanā un šaujamieroča kontrabandā.

Krievijas valsts ieceltais Kohvera advokāts Jevgeņijs Aksjonovs aģentūrai BNS pēc īsas tikšanas ar izmeklētāju otrdienas vakarā sacīja, ka izmeklēšanā sākas noslēguma posms un izmeklētāji ir pārliecināti, ka viņiem ir visi nepieciešamie pierādījumi.

«Prokuratūrai pašlaik ir jāsagatavo apsūdzības raksts. Nākamais būs iepazīšanās ar apsūdzībām posms, kas varētu sākties pēc maija brīvdienām, pēc 10.maija,» teica Aksjonovs.

Advokāts piebilda, ka materiālus izskatīs kopā ar Kohveru, bet lietas materiāli Pleskavas apgabala tiesā varētu nonākt jau maija pēdējās desmit dienās.

Aksjonovs teica, ka pašu Kohveru no Maskavas uz Pleskavu varētu pārvest pēc tam, kad tiesa noteiks sēdes datumu.

Pirms prāvas gaidāma Kohvera advokāta maiņa. 22.aprīlī Igaunijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir gatava noalgot advokātu Krievijas aizturētajam Drošības policijas darbiniekam, jo līdz ar lietas nonākšanu tiesā Krievijas valsts ieceltajam advokātam ir tiesības no darba atteikties.

Kohvers tiks tiesāts Pleskavā, kas ir Krievijas un Igaunijas robežas tuvumā esošs apgabals un kurā, kā apgalvo Krievijas puse, Kohvers nelikumīgi iegāja.

Igaunijas puse uzstāj, ka Kohveru, kurš pērn 5.septembrī robežas tuvumā piedalījās pret kontrabandu vērstā operācijā, no valsts teritorijas aizveda nezināmas personas, kas ieradās no Krievijas un izmantoja dūmu granātu un radiosakaru izjaukšanu.

Aprīļa sākumā Maskavas Lefortovas rajona tiesa vēl uz diviem mēnešiem pagarināja viņa apcietinājuma termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu