Izraēla notiesā Beļģijas pilsoni par spiegošanu Irānas labā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas tiesa otrdien piespriedusi septiņu gadu cietumsodu Irānā dzimušam Beļģijas pilsonim par spiegošanu Teherānas labā.

Ali Mansuri tika aizturēts 2013.gada septembrī Benguriona lidostā. Pie viņa tika atrastas fotogrāfijas ar ASV vēstniecību Telavivā un citiem objektiem, paziņoja Izraēlas iekšējais drošības dienests «Shin Bet».

Mansuri advokāts Avigdors Feldmans paziņoja, ka negrasās spriedumu pārsūdzēt.

«Tiesa uzklausīja mūsu argumentus, ka Izraēlas drošība netika kompromitēta. (..) Irānas slepenais dienests izdarīja spiedienu pret viņu un viņa ģimeni, un mēs uzskatām, ka šis spriedums bija diezgan taisnīgs un saprātīgs, ņemot vērā apstākļus,» norādīja advokāts.

«Shin Bet» apgalvoja, ka Mansuri, kas ieguva Beļģijas pilsonību apprecoties, darbojies Irānas Revolucionārās gvardes specvienībā.

Drošības dienests paziņoja, ka Mansuri solīts miljons ASV dolāru, ja viņš, izmantojot savu uzņēmēja statusu, Izraēlā atvērs uzņēmumus, kas darbosies Irānas izlūkdienestu labā, lai «kaitētu Izraēlas un Rietumu interesēm».

Mansuri pirms aresta apmeklēja Izraēlu 2012.gada jūlijā un 2013.gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu