Hennessey saskrūvē planētas ātrāko sedanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hennessey Performance

Jau šogad Cadillac pārdošanā laidīs lieljaudas CTS-V, bet, it kā ar 649 zirgspēkiem būtu par maz, amerikāņu tūninga kompānija Hennessey Performance šo auto ievērojami pārbūvējusi, tā radot planētas ātrāko sedanu.

Cadillac CTS-V ir īsts muskuļauto ar kārtīgu 6,2 litru V8 kompresordzinēju, standarta konfigurācijā 649 ZS un 855 Nm. Automobiļa maksimālais ātrums tiek uzrādīts 323 km/h, un tas ir vairāk nekā pietiekami, lai taisnos ceļa posmos mērotos spēkiem ar jaudīgākajiem vācu premium ražotāju sedaniem - BMW M5 un Mercedes-Benz E 63 AMG.

Tomēr Hennessey Performance Engineering acīmredzot grib būt pilnīgi droši, ka vācieši netiks līdzi, tādēļ savās darbnīcās CTS-V krietni pārbūvējuši.

Foto: Hennessey Performance

Pirmkārt, automobilim uzstādītajam dzinējam mehāniskie kompresori aizstāti ar turbo kompresoriem, pats motors (citi vārsti, virzuļi, klaņi un kloķvārpsta) un degvielas padeves sistēma pārbūvēta, un piedevām uzstādīta jauna ieplūdes un izplūdes sistēma. Modifikāciju iznākums - auto ar 1012 zirgspēkiem, kas pēc Hennessey informācijas spējot sasniegt 386 km/h.

Kopumā Hennessey plāno pārbūvēt 24 CTS-V, kas bez jau minētajām modifikācijām iegūs lielākus riteņus, keramisko bremžu sistēmu, paplatinātu virsbūves paneļu komplektu, kā arī dažas stilistiskas izmaiņas interjerā. Ja nu gadījumā no vairāk nekā tūkstoš zirgspēkiem ir mazliet bail, Hennessey plāno piedāvāt arī rāmākas CTS-V versijas ar sākotnējo kompresordzinēju, bet jaudu no 750 līdz 800 zirgspēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu