Ēģiptē policijas un islāmistu sadursmēs ievainoti 33 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairākās Ēģiptes pilsētās izcēlušās sadursmes starp drošības spēkiem un studentiem, kas atbalsta gāzto prezidentu Muhamedu Mursi un viņa pārstāvēto islāmistu kustību «Musulmaņu brālība».

Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegtajiem datiem sadursmēs cietuši vismaz 33 cilvēki.

Vismaz 31 cilvēks ievainots sadursmēs, kas Asjūtā izcēlās starp Kairas Al Azhara universitātes filiāles studentiem un policiju.

Otrdien Kairas Al Azhara universitāte izslēdza 25 studentus, kas tika vainoti iepriekšējā dienā notikušajās vardarbīgajās sadursmēs.

Tiek ziņots par sadursmēm arī pie Kairas Ainšamsas universitātes.

Sadursmes starp studentiem un drošības spēkiem notikušas arī Aleksandrijā, Mensūrā un Demenhūrā, kur ievainoti vismaz divi cilvēki.

Demenhūrā iepriekš otrdien studenti, kas atbalsta «Musulmaņu brālību», uzbruka pēc viņa gāšanas izveidotās pagaidu valdības atbalstītājiem, kuri vēlējās oficiāli reģistrēties kā galvotāji bijušā armijas virspavēlnieka Abdela Fataha as Sisi kandidatūrai prezidenta vēlēšanās.

Sisi vadīja apvērsumu, kura rezultātā pagājušā gada jūlijā tika gāzts pirmais demokrātiski ievēlētais Ēģiptes prezidents Mursi.

Pagājušajā nedēļā viņš atkāpās no amata, lai startētu prezidenta vēlēšanās, kas paredzētas 26, un 27.maijā un kurās viņam tiek prognozēta viegla uzvara.

Kandidātu reģistrācija tika uzsākta pirmdien, taču lai kandidatūra tiktu oficiāli atzīta, pretendentam jāsavāc vismaz 25 000 atbalstītāju parakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu