Fiat un Chrysler pilnīga apvienošanās tiks pabeigta līdz gada beigām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas autobūves kompānijas «Fiat» un ASV autoražotāja «Chrysler» pilnīga apvienošanās tiks pabeigta līdz šā gada beigām, pirmdien paziņoja abu uzņēmumu vadītājs Serdžo Markione.

«Fiat» 1.janvārī panāca vienošanos, lai iegādātos tā īpašumā vēl neesošo 41% «Chrysler» akciju, tādējādi radot pasaulē septīto lielāko autoražotāju.

«Fiat» ASV kompānijas vairākuma akcijas piederējušas kopš 2009.gada.

Markione pirmdien pavēstīja, ka vasaras laikā tiks rīkota «Fiat» akcionāru ārkārtas sanāksme, lai apstiprinātu pasākumus pilnīgas apvienošanās īstenošanai ar «Chrysler», kas varētu tikt realizēta līdz gada beigām.

«Fiat» jau janvārī paziņoja, ka pēc «Chrysler» pārņemšanas kompānijas nosaukumu maina uz «Fiat Chrysler Automobiles» un kotēs tās akcijas Ņujorkas un Milānas fondu biržās.

Kā ziņots, «Fiat» pārņēma «Chrysler» vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu