VK atbalsta ierēdņu algu atsaistīšanu no politisko amatpersonu algas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kanceleja atbalsta finanšu ministra Andra Vilka (V) ierosinājumu atsaistīt atalgojumu valsts pārvaldē no politisko amatpersonu atalgojuma, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzskata, ka šāda iniciatīva ir atbalstāma nolūkā mazināt kvalificētu un kompetentu ierēdņu un darbinieku aizplūšanu no valsts pārvaldes. Īstenojot minētos pasākumus, likumdošanā būtu jānodrošina, ka atlīdzība valsts pārvaldē konkrētiem amatiem nepārsniedz 80% no privātā sektora atlīdzības apjoma, uzskata Dreimane.

«Risinot jautājumu par atlīdzības konkurētspēju, būtu jānodrošina, ka atalgojuma apmērs ir tiešā veidā atkarīgs no īstenotajiem pasākumiem valsts pārvaldes darbības efektivitātes uzlabošanā un konkrētu rezultātu sasniegšanā, nodrošinot attiecīgo bāzi atalgojuma palielināšanai,» uzskata valsts galvenā ierēdne.

Kā ziņots, lai noturētu darbiniekus valsts pārvaldē, finanšu ministrs Andris Vilks (V) aicinājis atsaistīt valsts amatpersonu mēnešalgas apmēru no valdības vadītāja algas.

«Ja neko negrib citu darīt, tad vismaz atsiet politiskās personas nost no valsts pārvaldes, lai valsts pārvaldē varētu pie samazinoša cilvēku skaita tikt vaļā no vakancēm un atrast iespēju noturēt cilvēkus,» Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pagājušajā nedēļā teica finanšu ministrs. Viņš prognozēja, ka pēc 2015.gada būs šoks, jo cilvēki tagad mācās, lai labi prezentētu sevi ES prezidentūras laikā, bet «pēc tam būs tukša valsts pārvalde».

«Ja negrib aiztikt ministrus, atstājiet ministrus, kā ir. Samaziniet viņiem vēl uz pusi algas, lai sēž kā politiskas personas, ielikteņi, lai viņi tur ķepurojas. Ļaujiet strādāt «Latvijas smadzenēm» valsts pārvaldē, tas ir svarīgi,» aicināja ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu