Tunisijas policistiem septiņu gadu cietumsods par izvarošanu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divi Tunisijas policisti pirmdienas vakarā tika atzīti par vainīgiem kādas jaunietes izvarošanā, un viņiem tika piespriests septiņu gadu cietumsods lietā, kas piesaistījusi starptautisku uzmanību.

Abi policisti tiesā noliedza viņiem izvirzīto apsūdzību un apgalvoja, ka cietusī Meriema ben Mohameda mēģinājusi panākt seksu ar viņiem. Viens no viņiem apgalvoja, ka cietusī mēģinājusi veikt orālo seksu.

Lieta tika iztiesāta slēgtā sēdē, kurā bija aizliegta žurnālistu klātbūtne.

Saistībā ar 2012.gada septembrī notikušo incidentu tika tiesāti trīs policisti, no kuriem divi tika apsūdzēti izvarošanā, bet trešais - naudas izspiešanas mēģinājumā no cietušās drauga. Trešajam policistam piesprieda divu gadu cietumsodu.

Apsūdzētie paziņoja, ka Tunisas piepilsētā atraduši ben Mohamedu un viņas draugu automobilī dzimumakta laikā.

Saskaņā ar apsūdzībām divi policisti aizveduši sievieti uz policijas automobili un tur pēc kārtas viņu izvarojuši, savukārt trešais policists mēģinājis izspiest no sievietes drauga naudu pie bankomāta.

Prokurors tiesā neveiksmīgi mēģināja izvirzīt cietušajai un viņas draugam apsūdzību nepiedienīgā uzvedībā, ar to izprovocējot protestu vētru un kampaņu cietušās atbalstam.

Ben Mohameda, kurai incidenta laikā bija 27 gadi, jau ir Francijā izdevusi grāmatu «Vainīga par to, ka izvarota».

Pirmdien pie tiesas ēkas neliela sieviešu grupa rīkoja demonstrāciju cietušās atbalstam. Starp demonstrācijas dalībniecēm bija Tunisijas sieviešu tiesību aktīviste Amina Sbui, kas līdz pērnā gada augustam bija feministu organizācijas «Femen» biedre.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu