Grūtniecēm iesaka dzert Latvijas krāna ūdeni (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/kofe

Ūdens Latvijā pašlaik atbilst vispārējām tiesību aktu prasībām, tomēr bieži vien tajā ir paaugstināts dzelzs saturs, kas ir ļoti pat noderīgs grūtniecēm. Tāpēc speciālisti iesaka nebīties uzturā lietot Latvijas krāna ūdeni.

Dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā nosaka tiesību akti. Latvijas Veselības inspekcijas informācija liecina, ka Latvijā visbiežāk sastopamais trūkums ir dzelzs piegarša ūdenim. Tomēr tas esot veselīgi cilvēkiem, kuriem nepieciešams dzelzs.

Vairākumam grūtnieču dzelzs līmenis organismā ir pazemināts, jo asiņu tilpums gaidību laikā palielinās par 50 procentiem. Šā iemesla dēļ papildus jāuzņem dzelzs, kas ir svarīga minerālviela, jo apgādā augli ar skābekli un barības vielām.

«Pēdējos gados ūdens kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies. Vēl deviņdesmito gadu beigās ciematu un mazpilsētu iedzīvotāji ievēroja, ka Rīgas ūdenim ir izteikta hlora garša, bet tagad šādas problēmas nav. Lai arī dzelzs piegarša nav no patīkamākajām, tomēr tā vairs nav tik sāpīga rīdzinieku problēma, kāda bija hlora garša,» atceras Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības nodaļas vadītāja Solvita Muceniece.*

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta un tās saturs nav nevienam saistošs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu