Bordāns veidos konservatīvu partiju; Olšteins vēl atturīgs (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais tieslietu ministrs un no Nacionālās apvienības (NA) izslēgtais Jānis Bordāns maijā veidos uz konservatīvisma balstītu partiju, savukārt neatkarīgo deputātu vadītājs Klāvs Olšteins joprojām atturīgi komentēja startu Saeimas vēlēšanās.

Bordāns uzsvēra, ka partija balstīsies konservatīvo ideoloģiju - uz tradīciju un pagātnē pārbaudītām vērtībām, reizē raugoties ar progresīvu skatu, orientējoties uz attīstību. Viņš uzskata, ka Latvija varēs attīstīties, ja politika nemainīgi balstīsies uz sešām pamatvērtībām, tostarp 18.novembra republiku, latviski runājošu nāciju, demokrātiju un tiesiskumu, tradicionālu ģimeni. Arī partijas nosaukumā tikšot ietverts vārds «konservatīvisms».

Bijušais tieslietu ministrs norādīja, ka pagaidām konkrētus uzvārdus topošajiem partijas biedriem vēl nenosauks. Tomēr tie esot gan esošie politiķi, gan arī sabiedrībā zināmi cilvēki ar līdzīgām vērtībām.

Savukārt Olšteins aģentūrai BNS joprojām neatklāja, ar kādu politisko spēku pie partijām nepiederošie deputāti piedalīsies Saeimas vēlēšanās, bet par to solīja paziņot pēc mēneša.

Neatkarīgo deputātu vadītājs jau iepriekš apliecināja, Saeimas vēlēšanās rudenī, tomēr vēl neesot izlemts, vai tas būs jauns politiskais spēks vai arī kāds no esošajiem, no kura viņi vēlēšanās kandidēs.

Šobrīd Saeimā ir desmit pie frakcijām nepiederošie deputāti - Olšteins, Viktors Valainis, Jānis Upenieks, Jānis Junkurs, Gunārs Rusiņš un Elīna Siliņa, kuri 2011.gadā no Reformu partijas izstājās, 2013.gadā no Nacionālās apvienības aizgājušais Dāvis Stalts, bijušais «Saskaņas centra» deputāts Vladimirs Reskājs, kurš iestājies partijā «Latvijas Attīstībai», kā arī Inga Bite un Inga Vanaga, kuras par aiziešanu no Reformu partijas paziņoja pagājušā gada decembrī un jau pievienojušās «Latvijas Reģionu apvienībai».

12.Saeimas vēlēšanas vēlēšanas norisināsies 4.oktobrī. Satversme nosaka, ka Saeimā ir 100 deputāti, kuriem pilnvaru laiks ir četri gadi.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu