Chrysler pieprasa iznīcināt vēsturisku Viper (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Chrysler koncerns pieprasījis automobiļu kapsētā iznīcināt Dodge Viper, kas kā ceturtais eksemplārs no konveijera noripoja 1992.gadā. Zilā kupeja jau ilgu laiku ir Vašingtonas South Puget Sound Community koledžas rīcībā, kur tā tiek izmantota mācībām.

Zilo Dodge Viper koledža saņēma pirms septiņiem gadiem. Šo ar V10 dzinēju apgādāto 450 zirgspēku auto deviņdesmito gadu vidū vēlējies savai kolekcijai iegādāties arī kaislīgais auto pazinējs un TV šovu vadītājs Džejs Leno, raksta Motor.ru.

Koledžas studenti un mācībspēki ar Chrysler vēlmi nav apmierināti, tādēļ ir sākuši parakstu vākšanas kampaņu, lai vēsturiskais auto netiktu iznīcināts. Šobrīd kampaņā savākti nepilni trīs tūkstoši parakstu.

Chrysler tikmēr ir apstiprinājis, ka ziņas par šā un citu mācību nolūkiem dāvināto Viper iznīcināšanu ir patiesas. Ražotājs atzīmē, ka straujā tehnoloģiju un autobūves industrijas attīstības tempa dēļ šim auto vairs nav vērtības mācībās. Chrysler norāda, ka dāvinājuma pasniegšanas nosacījumos ir iekļauts punkts, ka auto jāiznīcina, ja tas vairs nav derīgs.

Dodge Viper tiek ražots kopš 1992.gada, un aizvadīto 32 gadu laikā ir nomainījušās jau piecas tā paaudzes. Un patlaban Viper Dodge vietā jau pārstāv SRT zīmolu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu