Keris: Slimnīcu administrāciju algas varbūt arī ir uzpūstas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas lielo slimnīcu administrāciju algas varbūt arī ir uzpūstas, taču to vadītāju nomaiņa nerisina medicīnas aprūpes pamatproblēmu - finansējuma trūkumu, šādu viedokli LTV pauda Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

Pēc Kera vārdiem, lai arī slimnīcās administrāciju algas varētu būt uzpūsta, to pārskatīšana dotu ļoti niecīgu ietaupījumu uz kopējā veselības aprūpes finansējuma fona un neļautu risināt nozares būtiskās problēmas.

Vērtējot jaunā veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) uzsāktās nomaiņas Latvijas slimnīcu vadībā, Keris izteicās: «Jauna slota tīri slauka.» Tomēr par nomaiņu pamatotību Keris tiešu vērtējumu nesniedza un uzsvēra, ka jebkurām pārmaiņām ir jēga, ja tās dod pozitīvu rezultātu, bet rezultātus varēs novērtēt tikai pēc kāda laika.

Keris uzsvēra, ka pamatproblēma slimnīcās ir tā, ka ir noteikti nepamatoti zemi medicīnas pakalpojumi tarifi, un, tos nepalielinot, slimnīcu problēmas nav iespējams atrisināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu