Antonovs Cilinska lēmumā saskata personisku motivāciju (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No amata pienākumu izpildīšanas atstādinātais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs lēmumā rosināt viņa atlaišanu saskata ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) personisko motivāciju.

Antonovs pastāstīja, ka šodien bija ieradies VARAM, lai iepazītos ar disciplinārlietas komisijas atzinumu par viņa atbildību saistībā ar rīkojumu piešķirt finansējumu Karvas hidroelektrostacijas (HES) projektam. Taču viņam šāda iespēja esot liegta, norādot, ka atzinumu viņš saņems līdz ar ministra rīkojumu par atbrīvošanu no amata.

Nesaņemot atzinumu, Antonovs pieļāva, ka tāds varētu arī neeksistēt. Tāpat viņš uzsvēra, ka vēl nemaz nav tapis ministra rīkojums par viņa atbrīvošanu no amata. «Ministra kungs pieņēmis lēmumu savā galvā, bet vēl nav noformējis atbilstoši normatīvajām prasībām,» sacīja Antonovs.

Atstādinātais valsts sekretārs joprojām ir pārliecināts, ka viņa rīcībā nav nozieguma sastāva, lai tas kalpotu par pamatu viņa atbrīvošanai. Savukārt, ja kļūdas bijušas juridiskas, arī tas neesot pietiekami pamatots arguments viņa atbrīvošanai.

Par turpmāko rīcību Antonovs lems pēc tam, kad būs iepazinies ar disciplinārlietas komisijas ziņojumu. Patlaban viņš uzskata, ka šādā veidā Cilinskis realizē personīgo vēlmi atbrīvoties no viņa.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Cilinskis virzīs valdībā jautājumu par savas vadītās ministrijas valsts sekretāra Antonova atbrīvošanu no amata.

Par to valdība varētu lemt jau nākamajā sēdē, kas notiks 11.martā.

Cilinskis pastāstīja, ka disciplinārlietas komisijas atzinums par Antonova atbildību saistībā ar finansējuma piešķiršanu Karvas HES projektam ir negatīvs.

Jau ziņots, ka Antonovs uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku bija atstādināts no amata, lai netraucētu izmeklēšanai.

Pret Antonovu bija ierosināta disciplinārlieta saistībā ar rīkojuma parakstīšanu par finansējuma piešķiršanu Karvas HES. Komisijas atzinumā teikts, ka Antonovs ir pārkāpis vairākas tiesību normas un radījis priekšnoteikumus prettiesiskam finanšu izlietojumam. Pret viņu disciplinārlietu rosināts sākt par pienākumu kvalitatīvu nepildīšanu, kā rezultātā valstij nodarīts būtisks mantisks kaitējums aptuveni 498 005 eiro apmērā.

Antonovs pagājušā gada decembra beigās licis dienas laikā sagatavot VIF lēmumu par finansējuma piešķiršanu SIA «Patina», lai gan iepriekš naudas piešķiršana tikusi atlikta, turklāt iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs izdeva rīkojumu par sadarbības pārtraukšanu ar šo uzņēmumu.

Karvas HES, kuru vides organizācijas vaino Vaidavas upes vides sagandēšanā, īpašnieks pieteica 500 000 eiro līdzfinansējumam kā videi draudzīgu projektu.

Vides aizsardzības klubs kopā ar Latvijas Makšķernieku asociāciju un makšķernieku klubu «Fario» vērsies tiesā, lai apstrīdētu savulaik Lauku atbalsta dienesta izsniegto un vairākus gadus pagarināto Karvas HES būvatļauju.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu