Lova tiesāsies ar viltus «Nirvana» dziesmas nopludinātāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu rokmūziķe Kortnija Lova gatavojas tiesāties ar «YouTube» lietotāju, kurš publicējis dziesmu un uzdod to par rokgrupas «Nirvana» veikumu.

Dziesma «Flaccid Bone» nesen parādījās internetā. Dziesmas publiskotājs apgalvoja, ka skaņdarbs esot ņemts no Lovas personīgā arhīva. «Viņa teica, ka šī dziesma esot no ierakstiem 90. gadu sākumā. Kurtam tā esot riebusies, bet kādreiz taču tai vajadzēja nokļūt atklātībā. Viņam nepatika vairākas paša sacerētās dziesmas!» raksta dziesmas augšupielādētājs.

Tikmēr slavenību tenku portāls TMZ vēsta, ka Lova un viens no atlikušajiem «Nirvana» dalībniekiem apstiprinājuši, ka grupa neesot ierakstījusi publiskoto dziesmu. 50 gadus vecā Lova nolēmusi vērsties tiesā.

Kā jau ziņots, janvārī Sandensas kinofestivālā tika izrādīta dokumentālā filma par rokgrupas «Nirvana» līderi Kurtu Kobeinu, kuras producente bija pašnāvību izdarījušā mūziķa un Lovas meita Frānsisa Bīna.

Režisora Breta Morgena dokumentālā filma ir pirmā, kuras uzņemšanu atbalstījusi Kobeina ģimene. Filmas uzņemšana ilgusi astoņus gadus, no kuriem lielāko daļu aizņēmusi ar autortiesībām aizsargāto un arhīva materiālu iegūšana.

Filmā iekļauts iepriekš neredzēts video ieraksts, kurā Kobeins izpilda grupas «The Beatles» dziesmu «And I Loved Her», kā arī filmēti materiāli no viņa un Lovas ikdienas dzīves.

4. maijā filma tiks izrādīta amerikāņu televīzijas kanālā HBO.

Kortnija Lova un Kurts Kobeins
Kortnija Lova un Kurts Kobeins Foto: Dora Handel/CORBIS OUTLINE
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu