Radio un televīzijas dienā diskutēs par sabiedriskā medija iziešanu no reklāmas tirgus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) kopā ar Latvijas Reklāmas asociāciju 20.martā rīko Radio un televīzijas dienu, kuras laikā paredzēta mediju kritikas un pētniecības konference, tiks apspriesta sabiedriskā medija iziešana no reklāmas tirgus, apskatīts pagājušā gada radio un televīzijas darbības vērtējums, kā arī pasniegta Celmlauža balva, informēja NEPLP pārstāvji.

Radio un televīzijas dienas pirmajā daļā - konferencē - ar prezentāciju uzstāsies Vācijas Bundestāga Kultūras un mediju komisijas priekšsēdētāja vietniece Herlinde Gundelaha, Hamburgas Universitātes Hansa Bredova Mediju pētniecības institūta direktors Volfgangs Šulcs un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra eksperte Elīna Lange-Ionatamišvili.

Pasākuma otrajā daļā notiks paneļdiskusija, kurā Latvijas mediju pārstāvji apspriedīs sabiedriskā medija iziešanas iespējas no reklāmas tirgus, apskatot kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - pieredzi. Diskusijas vadīs Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne. Ar savu viedokli diskusijās iesaistīsies Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, «Radio Skonto» valdes priekšsēdētājs Ivars Laimonis Embrekts, Mediju politikas pamatnostādņu projekta izstrādes darba grupas vadītājs Mārtiņš Kaprāns, Latvijas Reklāmas asociācijas ( LRA) valdes priekšsēdētāja Baiba Liepiņa, Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra (BICEPS) direktors Alfreds Vanags, MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena un «Lattelecom» Juridiskā un korporatīvā atbalsta daļas direktors Toms Meisītis.

Pasākuma trešajā daļā tiks apskatīts aizvadītā gada izvērtējums par radio un televīzijas darbību. Ar publisku diskusiju par radio 2014.gada darbības izvērtējumu uzstāsies LU Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Klinta Ločmele, ar televīzijas 2014.gada darbības izvērtējumu - LU Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs Rolands Tjarve.

Pasākumu noslēgs Celmlauža balvas pasniegšana par radošu inovāciju Latvijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības jomā iepriekšējā gadā. Celmlauža balva tiks piešķirta trešo reizi.

Radio un televīzijas diena norisināsies 20.martā Spīķeru koncertzālē, sākums plkst.11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu