Williams pilotei Volfai vispirms sola vietu treniņbraucienos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) «Williams» komandas testa braucēja Sūzija Volfa no Skotijas jaunajā sezonā gatavojas piedalīties trijos «Grand Prix» posmu treniņu braucienos.

Plānots, ka Volfa piedalīsies Austrālijas, Spānijas un Lielbritānijas posmu treniņbraucienos.

«Šogad mūsu mērķis ir nostiprināt pērn iegūtos panākumus,» komandas mājaslapai atbildēja Volfa. «Esmu cītīgi trenējusies visu ziemas periodu, panākot labāko formu, kāda manas karjeras laikā bijusi.»

Kā zināms, pagājušajā sezonā «Williams» komanda Konstruktoru kausa ieskaitē izcīnīja trešo vietu, pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal iesaistoties cīņā par uzvarām.

Pašlaik 32 gadus vecā F-1 pilote februāra testa braucienā Spānijā veica 86 apļus ar jaunās sezonas «Williams» formulu.

«Tā kā esmu testa braucēja, varēšu mazliet biežāk braukt ar jauno bolīdu, tādējādi komanda varētu pārliecināties, ka formula ir labākajā kārtībā,» skaidroja Volfa, kura pirms pievienošanās «Williams» startēja Lielbritānijas «Formula Renault» seriālā un Vācijas DTM salonautomašīnu čempionātā.

«Visi mūsu komandas braucēji ir gatavi parādīt savu labāko sniegumu,» atzina Volfa. Pērn viņa kļuva par pirmo sievieti, kura piedalījusies kādā no F-1 posmiem, aizvadot treniņbraucienus Lielbritānijas posmā.

«Pērn Volfa pārsteidza ar savu sniegumu, tāpēc nolēmām viņai dot vēl vienu iespēju arī jaunajā sezonā,» stāstīja «Williams» komandas vadītāja vietniece Klēra Viljamsa. «Viņa labi pārzināja iepriekšējo modeli, tāpēc mēs bijām ieinteresēti, lai viņa testētu arī jaunāko jauno formulu.»

Tāpat kā iepriekšējā sezonā arī šogad «Williams» komandu pārstāvēs somu pilots Valteri Botass un brazīlietis Felipe Masa.

Jaunā F-1 sezona 15.martā sāksies Melburnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu