Koenigsegg ar jaudas un svara attiecību 1:1 (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Noslēgumam tuvojas līdz šim ekskluzīvākā Koenigsegg automobiļa - Agera One:1 - izstrāde.

Nelielais, Zviedrijā bāzētais uzņēmums Koenigsegg ražo tikai un vienīgi ekstrēmus ielas superauto, kam jauda ir ap tūkstoš zirgspēkiem un maksimālais ātrums ir ļoti tuvu 400 kilometriem stundā. Šķiet, ko vēl vairāk varētu vēlēties, taču Koenigsegg ir skaidra atbilde uz šo jautājumu - vēl augstāku veiktspēju un labāku dinamiku.

To potenciālajiem pircējiem Koenigsegg plāno piedāvāt ar topošo Agera One:1 automobili, kura nosaukumā iekodēts jaudas un svara attiecības rādītājs 1 kilograms uz 1 zirgspēku.

No paša ražotāja nekādas informācijas pagaidām nav, taču The Wall Street Journal zina stāstīt, ka Agera One:1 svērs 1340 kilogramus, un, ja tā izrādīsies taisnība, tas nozīmēs, ka ekstrēmajai kupejai būs vidū iebūvēts turbodzinējs ar 1340 zirgspēkiem.

Mazliet vairāk informācijas no Koenigsegg varam gaidīt februāra beigās, bet visi fakti publikai tiks atklāti 4.martā, kad durvis vērs Ženēvas starptautiskais auto šovs un notiks automobiļa oficiālā pasaules pirmizrāde.

Var atzīmēt, ka šobrīd ātrākais sērijveida ielas auto ir Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Ar 1200 ZS dzinēju apgādātā automobiļa pašmasa ir 1838 kilogramu, un tas nozīmē, ka uz vienu zirgspēku pienākas 1,53 kilogrami. Tas gan kupejai netraucē maksimāli attīstīt 431 kilometru stundā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu