Kozlovskis: Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšana - ieilgusi; Zolitūdei rezultātus gaida pavasarī (77)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšana ir ieilgusi, bet bija jāveic ļoti apjomīgs darbs, veicot sarežģītus eksperimentus, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš atzina, ka Latvija šobrīd ir saņēmusi Lietuvas ekspertu vērtējumu par Rīgas pilī notikušo ugunsgrēku, taču nebija gatavs komentēt tajos paustos secinājumus.

Ministrs norādīja, ka Lietuvas speciālistu slēdzienam vajadzējis būt jau pagājušā gada decembrī, bet tiek saņemti tikai tagad, kas lielā mērā paildzinājos izmeklēšanas laiku.

«Rezultāts būs, bet termiņus solīt nevaru,» sacīja Kozlovskis.

Rīgas pils , kurā noritēja rekonstrukcijas darbi, piedzīvoja ugunsgrēku pagājušā gada 20. jūnijā, un policija solīja, ka jau rudenī būs zināms, kāpēc tā aizdegusies. Pēc tam sekoja termiņa pagarinājumi.

Uz virzību Zolitūdes lietā cer pēc eksperimenta pavasarī

Uz būtisku virzību Zolitūdes krimināllietas izmeklēšanā var cerēt pēc izmeklēšanas eksperimenta, kuru plānots veikt šā gada pavasarī un kurā plānots pārbaudīt sagruvušajā lielveikalā «Maxima» izmantoto būvkonstrukciju izturību, telekanālā LNT pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Pēc izmeklēšanas eksperimenta pavasarī varētu tikt lemts par personu saukšanu pie atbildības, teica ministrs.

Kozlovskis sliecas domāt, ka lielveikala sagrūšanu izraisīja vairāku faktoru kopums, līdz ar to

pie atbildības būtu saucami vairāki cilvēki,

kuri bija iesaistīti ēkas būvniecībā.

Ministrs apgalvoja, ka pie Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas policija strādājot ļoti intensīvi, piemēram, joprojām reizi nedēļā notiek izmeklēšanā iesaistīto pušu sanāksmes.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu