Anete Volmane Eirovīzijā būs viņa pati, nevis izdomāts tēls (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

Dziedātāja Anete Volmane pirmo reizi piedalās Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā - ar dziesmu «Breathe slow». Uz skatuves Anete būs viņa pati, netiks izdomāts mistisks tēls, dziedātāja vēlas cilvēkiem parādīt savu dziesmu, iznest savas emocijas un tajā pašā laikā būt tas, kas viņa ir reālajā dzīvē, neradot nekādas viltus ilūzijas.

Anete Volmane Eirovīzijas dziesmas mēģinājumiem pievēršas pavisam nopietni. Mēģinājumi norisinās vairākas reizes nedēļā, līdz vēlai naktij. Ikviens mēģinājums tiek iemūžināts ar videokameru, lai vēlāk mājās var skatīties ierakstus un analizēt.

«Gribas, lai priekšnesums izdodas skaists, tādēļ uzmanība tiek pievērsta visam, sākot ar vokālu un horeogrāfiju līdz pat tērpiem. Tādēļ esmu pateicīga horeogrāfei Maijai Siņicinai un dejotājām, kuras iegulda savu laiku un enerģiju. Cenšos izbaudīt gatavošanās procesu, man patīk tā rosīšanās,» priecājas Anete.

Anete Volmane uz skatuves būs viņa pati, to vēl vairāk motivē fakts, ka viņa izpildīs savu dziesmu. Jaunā dziedātāja ir vārdu autore un mūzikas līdzautore. Dziesmai sākotnēji bija pavisam cita noskaņa, bet vēlāk kopā ar otru mūzikas līdzautoru Edgaru Viļumu veidojot dziesmas aranžiju, radās jaunas idejas un dziesma ieguva citu skanējumu.

Sākoties Eirovīzijas dziesmas mēģinājumiem, ir ieviesies arī jauns rituāls, Anete cenšas visus mēģinājumus nofilmēt ar videokameru, lai mājās var apskatīties, izanalizēt, kā pašai veicies mēģinājumos, kā arī patrenēties kustības.

«Man kā māksliniecei dalība Eirovīzijā ir nozīmīga, iespējams, lai varētu sevi pieteikt kā solisti un savu mūziku parādītu plašākai auditorijai. Rakstu savas dziesmas un vārdus, bet vienmēr esmu pārāk paškritiska, lai tos parādītu plašāk. Uzskatu, ka nekur nav jāsteidzas un visam ir savs laiks, kaut vai tas, kā nonācu līdz šā gada Eirovīzijai, arī bija pavisam neplānoti. Studijā beidzot biju saņēmusies ierakstīt dziesmu, kura pie manis atnāca jau pirms gada, bet visu laiku šķita, ka nu nē, vēl nav gatava, un tad pēkšņi vārds pa vārdam nonācām pie tā, ka ir idejas kam jaunam, un tad nu atnācu mājās, apkopoju savas domas un sajūtas un ļāvos procesam,» stāsta Anete.

Anete, kā jau modes piekritēja, savam priekšnesumam ir izvēlējusies ko īpašu, jaunā dziedātāja sadarbojas ar zīmolu «EFL fashion», kuru pārstāv modes dizainere Elmīra Kakimova.

«Runājot par mani pašu, varu teikt, ka esmu tāds nestandarts. Esmu kreile un, pavisam maziņa būdama, kad man sāka mācīt rakstīt, es paņēmu pildspalvu un sāku rakstīt spoguļrakstā, sākumā vecāki pat nesaprata, kā to vispār var dabūt gatavu, vēl joprojām tas neliekas nekas sarežģīts,» smejas Anete.

Mūzika ir viena no Anetes sirdslietām, bet vēl mieru viņa atrod pie zirgiem. Pirms vairākiem gadiem Anete vēlējās nodarboties ar jāšanas sportu pavisam nopietni, gribēja piedalīties sacensībās, bet nebija tādu iespēju, sievietei tas bija sāpīgi, viņa nevēlējās uz visu noraudzīties no malas, tāpēc pārtrauca šo nodarbi.

«Ir lietas, kuras vienkārši pievelk un dara laimīgāku, es mācos tām ļauties. Šobrīd esmu atsākusi treniņus, vairs gan ne ar tik augstiem mērķiem, vairāk tās enerģijas un labo sajūtu dēļ, ko varu atrast pie zirgiem,» stāsta Anete.

Anete ir piedalījusies televīzijas šovā «O! Kartes skatuve»; uz jautājumu, vai gūtā atpazīstamība ir sagādājusi kādus interesantus pārsteigumus, Anetei ir neordinārs stāsts.

«Interesants bija viens atgadījums šovasar, kad biju prom Sicīlijā, man mājās pār sētu bija pārmests liels rožu pušķis kopā ar vēstuli. Redzēju vien bildi, kuru man atsūtīja! Protams, likās ļoti jauki, bet tai pašā laikā mazliet savāda sajūta,» aizdomājas Anete.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu