Sergejs Kondrašins atklās savu devīto kalendāru (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergejs Kondrašins

16. janvārī pulksten 19.00 tirdzniecības centrā Spice 2. stāvā pie Double Coffee atklās pazīstamā fotogrāfa Sergeja Kondrašina izstādi, kurā būs apskatāmas fotogrāfijas no jaunā kalendāra. Atklāšanā piedalīsies kalendāra modeles no Latvijas – dziedātāja Liene Greifāne (Candy) un rotaslietu dizainere Ksenija Jonsena.

Tieši pirms gada fotogrāfs Sergejs Kondrašins nomainīja bezgalīgo Latvijas rudeni pret dzīvi mūžīgajā pavasarī – spāņu salā Tenerifē, kur par galveno viņa prioritāti kļuva televīzijas šova veidošana. Taču septembrī žurnālisti, tāpat kā pirmais Kondrašina kalendāra sponsors, sāka interesēties, ko šogad fotografē Kondrašins un kad būs gatavs ikgadējais kalendārs. Dzirdot Sergeja Kondrašina šaubas par šā kalendāra lietderību, kā arī ņemot vērā viņa nosacīto atrautību no Latvijas kultūras dzīves, ieinteresētie cilvēki uzstāja, ka projekts ir jāturpina.

Kalendāra veidošana šogad bija spontāns lēmums. Fotogrāfijas devītajam kalendāram Kondrašins uzņēma savā jaunajā dzīvesvietā – Tenerifē. Pēc trim melnbaltiem izdevumiem autors nespēja turēties pretī kārdinājumam visā krāšņumā nodemonstrēt kontrastu starp tropisko krāsu bagātību un gleznainās salas vulkānisko iežu skarbo atturību.

Fotogrāfs plašu atpazīstamību guva pirms deviņiem gadiem, kad laida klajā ikgadējo kalendāru ar Baltijas slavenībām modeļu lomās. Pa šiem gadiem Sergejs ir iemūžinājis visskaistākās Baltijas valstu sievietes visgleznainākajos pasaules nostūros.

Jaunajā kalendārā fotografējās desmit modeles. Ja esam pavisam precīzi un pie šā desmitnieka pieskaitām pitonu Lūsiju no janvāra lappuses, tad kalendārā piedalījušās 11 modeles. Jaunajā izdevumā fotografētas Tenerifes iedzīvotājas – viena no viņām ir aktrise Pilara Maijo, kura piedalījusies filmā Ātrs un bez žēlastības 6, profesionālas modeles – Karla Kavrera-Gonsalesa (Carl Cabrera Gonzalez), Šušila Smita-Brito (Shushilla Smith-Brito), Hara Ndoje (Khar Ndoye), kā arī salā dzīvojušās latviešu izcelsmes skaistules: fitnesa trenere Laura Ozola, nekustamā īpašuma speciāliste Marija Sīmane, daivinga instruktore Kristīne Jermuša un sabiedrisko attiecību speciāliste Gaļina Iļjina. Divas kalendāra modeles – dziedātāju Lieni Greifāni (Candy) un rotaslietu dizaineri (arī realitātes šova Kondrashin.TV dalībnieci) Kseniju Jonsenu Sergejs uz fotosesiju uzaicināja atbraukt no Latvijas.

Kalendārs, kā jau vienmēr, ir izdots ierobežotā daudzumā – tie ir tikai 500 eksemplāru, no kuriem puse dosies uz Tenerifi, kur janvāra beigās notiks projekta prezentācija. Pirmie jaunā kalendāra fotogrāfijas redzēs Latvijas iedzīvotāji. Izstāde t/c Spice otrajā stāvā (pie Double Coffee) būs apskatāma no 16. janvāra (pulksten 10.00) līdz 19. janvārim (pulksten 22.00).

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu