Pētnieks par KNAB konfliktu: vienam no darba būs jāiziet (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska lēmums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka rīkojuma saistībā ar Jutas Strīķes atlaišanu problēmas nerisina un vienam no viņiem no KNAB būs jāaiziet, pietkdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» teica korupcijas pētnieks Valts Kalniņš.

«Es domāju, ka normālam darbam būtu nepieciešams, lai kāda no šīm amatpersonām aizietu. Ja Streļčenoks pats no amata prom neiet un premjers neuzskata par vajadzīgu ierosināt atbrīvošanas no amata procedūru, tad jau vienīgā iespēja ir aiziet Strīķei,» sacīja Kalniņš.

Kalniņš netic, ka ar izmaiņām normatīvajos aktos var mazināt spriedzi abu KNAB vadītāju starpā. Tādēļ scenārijs, ka Strīķei atkal būs jāaiziet ir reāls. Par to liek domāt fakts, ka līdz šim neviens nav ķēries pie paša Streļčenoka kā KNAB vadītāja kompetences vērtēšanas.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Strīķe no amata, visticamāk, tiks atstādināta, taču pagaidām nav zināms, kad tas notiks.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») otrdien parakstījis rīkojumu, ar kuru tiek atcelts KNAB priekšnieka Streļčenoka lēmums par viņa vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Lēmums pieņemts, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildu materiālus šā lēmuma pamatošanai, kā arī Strīķes sūdzību. Lēmums par Strīķes atjaunošanu amatā stājas spēkā no tā pieņemšanas, tātad, no otrdienas.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu