Straujuma atklāj, kuri ministri amatus varētu saglabāt (70)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amatus jaunajā valdībā varētu saglabāt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK virzītā kultūras ministre Dace Melbārde un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), noprotams no Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) sacītā žurnālistiem.

Viens ministrs, par kuru bijusi «runāšana», ir Melbārde, norādīja Straujuma. Tāpat viņa norādīja, ka presē izskanējušais Valsts

prezidenta Andra Bērziņa lūgums vai uzstādījums ir, lai amatā paliek Kozlovskis.

Straujuma sacīja, ka kopumā jautājumā par ministriem pašlaik ir «balta lapa» un sarunas vēl nav notikušas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību.

Prognozē, ka Straujumas veidotajai valdībai varētu būt 67 deputātu atbalsts Saeimā un jauno valdību varētu izveidot divu, trīs nedēļu laikā.

23.janvārī Saeimā paredzētas ārpolitikas debates un uz to laiku jau vajadzētu būt apstiprinātai valdībai, sacīja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Zemkopības ministre

Laimdota Straujuma (V) varētu kļūt par pirmo sievieti Latvijas vēsturē, kurai tiktu uzticēti premjerministra amata pienākumi.
Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu