Politologs: prezidents par pieņemto lēmumu var justies laimīgs (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš var justies laimīgs par izdarīto izvēli, aicinot zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību, uzskata politologs Jānis Ikstens.

Straujuma nav atstājusi strauja un neapdomīga cilvēka iespaidu, tāpēc valdības vadīšana turpināšoties līdzšinējā premjera Valda Dombrovska (V) stilā. Ne darbība ministres amatā, ne arī Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā

nav radījusi revolucionāra cilvēka iespaidu.

«Tā nebūs nekāda [Einara] Repšes uguņošana vai [Andra] Šķēles mācīšana,» sprieda politologs.

Jaunās valdības aprises vēl nav skaidras, tomēr, ja taisnība ir tam, ka Zaļo un zemnieku savienības paspārnē būs Zemkopības ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, tad šis politiskais spēks, pēc Ikstena domām, ir izvilcis pilnās lozes. Jautājums ir, vai Labklājības ministrijas pārvaldīšana ir pilnā loze vai ne.

Vienlaikus politologs Straujumas uzstādījumos par jaunās valdības darbu saredz arī priekšvēlēšanu retoriku kā atbildi «Saskaņas centra» īstenotajai politikai.

To, vai Straujuma bija labākā izvēle šim amatam, rādīšot laiks.

Savukārt politikas eksperte Daina Bāra uzskata, ka Valsts prezidents ir pieņēmis racionālu lēmumu.

Straujumai vajadzētu ieviest tradīciju, kas ir ierakstīta Satversmē, proti, ka Ministru prezidenta amata kandidāts pats uzaicina valdībā personas, ko vēlas redzēt kā ministrus. «Vajadzētu pacensties būt objektīvai un atrast cilvēkus, kas ir zinoši par savu sfēru, ir pieredze amatā un prot strādāt komandā,» sacīja Bāra. Lai gan valdībā ir nepieciešama ministru nomaiņa,

politoloģe uzskata, ka ir vairāki ministri, kuri savu darbu valdībā var turpināt, taču par to ir jāizlemj pašai Straujumai.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu