Fiat vienojas par atlikušo Chrysler akciju iegādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

Itālijas autobūvnieks «Fiat» trešdienas vakarā paziņoja, ka ir vienojies par atlikušo ASV autoražotāja «Chrysler» akciju iegādi, šādi nodrošinot abu kompāniju pilnīgu apvienošanu, kuras rezultātā izveidosies jauns globāls autobūves uzņēmums.

Šī vienošanās 2,66 miljardu eiro apmērā ietver 1,27 miljardu eiro lielu samaksu par 41% «Chrysler» akciju, kas kopš «Chrysler» bankrota procedūras ir piederējušas šī ASV autobūvnieka arodbiedrības UAW fondam VEBA.

«Fiat» vadītājs Serdžo Markjonne, kurš ir arī «Chrysler» vadītājs, paziņoja, ka šis darījums «ieies vēstures grāmatās». «Vienotā īpašumtiesību struktūra tagad mums ļaus pilnīgi īstenot mūsu redzējumu par globāla autobūvnieka izveidošanu, kas ir patiesi unikāla,» sacīja Markjonne.

«Fiat» paredz pabeigt šo darījumu līdz 20.janvārim. Līdz ar to noslēgsies process, kas sākās 2009.gadā, kad «Fiat» iegādājās 20% «Chrysler» akciju pēc ASV automašīnu noieta krituma globālās ekonomikas krīzes apstākļos. Pēdējos gados «Chrysler» ir guvusi peļņu un Markjonne ir palielinājis «Fiat» piederošo «Chrysler» akciju paketi.

Itālijas arodbiedrības trešdien atzinīgi novērtēja šo vienošanos un pauda cerību, ka «Fiat» tagad sāks vairāk investēt Itālijā.

«Fiat» ir 197 tūkstoši darbinieku, tai skaitā 80 tūkstoši Itālijā, un šī kompānija ir Itālijas lielākais darba devējs privātajā sektorā. Kompānijas galvenais birojs ir Itālijas ziemeļu pilsētā Turīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu