Mazurs: Galvenajam trenerim vajadzīgas daudzas cilvēciskas kvalitātes

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas vicečempions basketbola klubs «VEF Rīga» pagājušajā vasarā nomainīja komandas galveno treneri, amatā ieceļot trenera asistentu Nikolaju Mazuru, kurš pēc vairāk nekā pusgada darba jaunajā amatā jūt krasas atšķirības, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja treneris.

«Starpība ir liela, par 180 grādiem uz pretējo pusi. Kad esi asistents, tev ir viena loma komandā un cita atbildība. Viss ir jauns. Tā nav jauniešu komanda vai izlase. Es domāju, ka jebkuram trenerim, sākot galvenā trenera gaitas, ir sastopamas šādas situācijas gan rezultāta ziņā, gan attiecībās ar spēlētājiem. Ir daudz jaunu lietu, ar kurām nākas sastapties šajā laikā. Neteiktu, ka tās rada milzīgas grūtības, bet tām jāiziet cauri,» pastāstīja treneris.

Galvenais treneris Nikolajs Mazurs uzrauga treniņu pirms otrdienas vakara #Eurocup spēles

A photo posted by vefriga (@vefriga) on

Mazurs uzskata, ka galvenajam trenerim nepietiek tikai ar profesionālu basketbola izpratni. «Galvenajam trenerim vajadzīgas daudzas cilvēciskās kvalitātes - psihologs, pedagogs, taktiķis, tehniķis un tā tālāk. Ir asistenti un palīgi, bet gala lēmumu pieņem galvenais treneris.

Pieņemot cita cilvēka viedokli vai vīziju, pēc tam atbildību jāuzņemas galvenajam trenerim.

Tā arī ir atšķirība starp asistentu un galveno treneri,» teica Mazurs.

34 gadus vecais Mazurs ir gados krietni jaunāks par «VEF Rīga» iepriekšējiem galvenajiem treneriem - Valdi Valteru, lietuviešiem Rimu Kurtinaiti un Ramūnu Butautu, kuri visi darbā ar komandu bija tuvu vai jau pārsnieguši 50 gadu vecuma robežu.

«Pieredze rāda, ka ir dažādi gadījumi - veiksmīgi un neveiksmīgi. Tas ir tāpat kā domāt, ka spēlētājs 20 gados nevar būt komandas līderis, jo viņš ir pārāk jauns un nav pieredzējis.

Viss ir atkarīgs no cilvēka, kādas ir viņa rakstura īpašības, pieredze, zināšanas un gudrība,» uzskata Mazurs.

«VEF Rīga» jūnijā vienojās ar Mazuru par līgumu pēc sistēmas 1+2, līdz ar to sezonas beigās klubs izlems, vai turpināt sadarbību ar treneri vēl uz divām sezonām.

Mazura vadībā «VEF Rīga» šosezon Eiropas kausa izcīņā 10 mačos izcīnīja vienu uzvaru un nākamajā kārtā neiekļuva. VTB Vienotajā basketbola līgā rīdzinieki ar piecām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem 12.vietu turnīra tabulā, turpinot cīņu par vietu labāko astotniekā, kas turpinās spēlēt izslēgšanas mačos. Latvijas Basketbola līgā «VEF Rīga» izcīnījusi trīs uzvaras četrās spēlēs.

«VEF Rīga» pagājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgas fināla sērijā maijā ar 1-4 piekāpās BK «Ventspils». Mēnesi vēlāk komandas galvenā trenera amatā Mazurs nomainīja Butautu.

Mazurs kopš 2007.gada ir «VEF Rīga» komandā un iepriekš strādāja par galvenā trenera asistentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu