Sāk vakcīnas pret Ebolas vīrusu klīniskos izmēģinājumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV farmācijas milzis «Johnson&Johnson» otrdien paziņoja, ka ir sācis klīniskos izmēģinājums uz cilvēkiem vakcīnai pret bīstamo Ebolas vīrusu.

Lielbritānijas Oksfordas Universitātes vakcīnu pētījumu grupā ir sākti pirmā posma izmēģinājumi.

Izmēģinājumos, kas ietver 72 veselus brīvprātīgos, tiks pārbaudīts, kā viņi uzņem potenciālo vakcīnu.

«Johnson&Johnson» oktobra beigās paziņoja, ka iztērēs līdz 200 miljoniem ASV dolāru (168 miljoniem eiro), lai paātrinātu un paplašinātu savu Ebolas vīrusa vakcīnu programmu.

Kompānija cer, ka pētījums ar lielām pacientu grupām tiks sākts līdz aprīlim.

Tā jau ir saražojusi vairāk nekā 400 tūkstošus vakcīnas devas, bet līdz gada beigām izgatavoti būs divi miljoni vakcīnu.

Nepieciešamības gadījumā kompānija var saražot piecus miljonus devu gada vai pusotra gada laikā, informēja «Johnson&Johnson».

Pēdējā gada laikā lielākajā Ebolas vīrusa uzliesmojumā ir miruši 8153 cilvēki. Vissmagāk uzliesmojums skāris Libēriju, kur miris 3471 cilvēks. Liels mirušo skaits reģistrēts arī Sjerraleonē un Gvinejā.

Pirmais inficēšanās gadījums šajā epidēmijā tika konstatēts pērnā gada decembrī Gvinejā. Epidēmija ir plašākā kopš 1976.gada, kad pirmo reizi vīruss tika konstatēts.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Pašlaik vakcīnas pret Ebolas vīrusu nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu