Top10: Biedējošākie spoki.lv raksti 2013 (38)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spoki.lv

Joku un izklaides portāls spoki.lv ir apkopojis 2013.gada biedējošākos rakstus - visskatītāko un pozitīvāk vērtēto rakstu Top10. Par 2013 gada biedējošāko ir kļuvis raksts ar intriģējoši biedējošu nosaukumu - «Interneta nolādētākie faili». Tas ir baisi, jo tie, kuri ir redzējuši šos failus, par to skaļi nerunā. Kopš šā raksta publicēšanas brīža to ir apskatījuši vairāk nekā 44 tūkstoši lasītāju.

 
Foto: spoki.lv

10. Rosvelas NLO incidents

Nezināms lidojošs objekts nogāzās netālu no Rosvelas pilsētas Ņūmeksikā 1947. gada jūlijā. Ļoti iespējams, ka tas bija ārpuszemes izcelsmes kosmosa kuģis ar citplanētiešiem. Šā notikuma dēļ radās milzum daudz sazvērestības teoriju, intrigu un baumu. ASV militāristi apgalvo, ka atradums bijušas atliekas no eksperimentālā augstkalnu uzraudzības balona, kas ietilpst klasificētā programmā ar nosaukumu «Mogul». Tomēr daudzi NLO piekritēji apgalvo, ka citplanētiešu kuģi un pašus citplanētiešus savākusi armija un gaisa balons ir tikai aizsegs. Rosvelas incidents ir populārākais notikums, kas saistīts ar NLO (uz zemes).

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

9. Vietas, kurās naktī labāk neatrasties

Nolādētais tunelis Moonville (Ohaio, ASV) reiz bija plaukstoša raktuvju pilsēta ar pavisam nelielu iedzīvotāju skaitu (apmēram 100 cilvēki). Netālu no šā ciemata atrodas dzelzceļa tunelis, kurā spokojoties četri reiz tur notriekti cilvēki. Slavenākais no šiem spokiem ir bijušais dzelzceļa pārmijnieks (agrāk viss nebija elektronizēts, daži darbi bija jādara cilvēkiem), kurš kādā 1859.gada marta vakarā piedzērās un mēģināja apturēt vilcienu, bet vilciens pārbrauca pāri viņa kājām, un viņš no gūtajām traumām mira. Citi nāves gadījumi, kas saistīti ar šo tuneli, bija kāda kalnrača nāve, iebrūkot tunelim; sieviete, kas šķērsoja sliedes pie estakādes un tika notriekta; kāds jauns puisis mira, mēģinot tikt pāri sliedēm uzreiz aiz vilciena, bet vilciens aizķēra viņu. Daudzi cilvēki apgalvo, ka redzējuši pārmijnieku, kurš ar lukturi brīdina, lai vilciens bremzē, vai arī sievieti, kas 1905. gadā pie estakādes gājusi bojā. Dzelzceļa darbinieki laiku pa laikam redz daļēji caurspīdīgus tēlus, kurus nobrauc vilciens, un reizēm var dzirdēt kliedzienus, bet neviens ciets ķermenis nesaskaras ar vilcienu.. pagaidām.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

8. Neatklātie pasaules noslēpumi

Kādēļ cilvēku pēdas tiek izskalotas pie Kanādas krastiem? Kopš 2007. gada vismaz septiņu cilvēku pēdas ir tikušas izskalotas Britu Kolumbijas (Kanāda) krastos, un vismaz astoņas pēdas ir atrastas netālu no Vašingtonas esošajās pludmalēs. Pirmā pēda tika atrasta 2007. gada 20. augustā pie Vašingtonas: kāda meitene uzgāja Adidas sporta kurpi, kurā iekšā bija cilvēka pēda. Pēc sešām dienām atrada nākamo pēdu Gabriola salās. Tā nu gadu gaitā pēdas turpināja skaloties no okeāna. 2008. gadā viena vīrieša identitāti it kā izdevās atklāt, jo mirušā vīra ģimene atpazina viņa apavus, kā arī apgalvoja, ka vīrietis bijis depresīvs un gribējis padarīt sev galu. Mistisko pēdu izcelsmi ir grūti pierādīt, galvenokārt tādēļ, ka nekādas citas ķermeņa daļas krastā nav tikušas izskalotas. Domājams, ka tās varētu būt aviokatastrofās vai kuģu nogrimšanas negadījumos mirušo cilvēku atliekas. Ņemot vērā daudzo pēdu parādīšanos nelielā periodā, ir aizdomas, ka tā ir vienkārši cilvēku muļķošana. Bet ja tā, tad kam no tā labums?

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

7. Desmit mistiskas vietas

Šī vieta Turkmenistānā ir «Durvis uz elli». Tā atrodas netālu no mazās Darvazas pilsētas. Šīs vietas stāsts mūs atgriež 35 gadus tālā pagātnē - reiz ģeoloģi meklēja gāzi (protams, šajā vietā), bet tad viņi uzgāja milzīgu pazemes alu, tā bija tik liela, ka visa ģeologu komanda ar visu aprīkojumu nokļuva vēl daudz tālāk pazemē. Neviens neuzdrošinājās iet vēl tālāk, jo ala bija pildīta ar gāzi. Tā nu viņi izdomāja šo gāzi aizdedzināt, lai tā neizkļūtu ārā, un tā jau 35 gadus šī gāze deg bez jebkādas pauzes. Neviens nezina, cik daudz gāzes ir aizgājis postā, un neviens nezina, cik vēl aizies.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

6. Pieci noslēpumi, kas paņemti kapā

Arne Bērlings (1905 - 1986) bija zviedru matemātiķis. 1940. gadā Arne uzlauza vācu šifru, ko izmantoja saziņai, veidojot militārās stratēģijas. Šis tiek uzskatīts par visu laiku lielāko sasniegumu kriptogrāfijā. Arne, izmantojot tikai teletaipa (pēc izskata līdzīgs rakstāmmašīnai) ierakstus un šifra tekstu, uzlauza šifru, ko vācieši uzskatīja par neuzlaužamu, nieka divās nedēļās. Bērlings arī izveidoja ierīci, kas ļāva Zviedrijai uzlauzt visus sakarus, kas gāja caur Norvēģiju, kuru tobrīd bija okupējusi Vācija. Kad viņam prasīja, kā viņš to panācis, viņš atbildējis: «Neviens burvju mākslinieks neatklāj savus noslēpumus!» Arnes radītā atšifrēšanas ierīce arī panāca to, ka Zviedrija par operāciju «Barbadosa» zināja vēl pirms Vācijas iebrukuma PSRS.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

5. Šokējošākās sazvērestības teorijas

Citplanētiešu bāze zem Antarktīdas. Šī teorija ir visai populāra, pēc šā scenārija pat ir uzņemta X-failu filma. Tātad pastāv teorija, ka zem Antarktīdas biezā ledus slāņa atrodas citplanētiešu bāze un ledu ir radījuši viņi, lai paslēptu to. Pats galvenais visā teorijā ir Piri Reisa karte, kas tika uzzīmēta 1513. gadā. Piri Reiss bija arābu admirālis un pirāts, kurš izpētīja lielāko daļu Atlantijas okeāna dienvidu. Teorētiķi uzskata, ka karti neuzzīmēja viņš pats, bet gan to viņam iedeva citplanētieši, kuri kartē iezīmējuši precīzu Antarktīdas krasta līniju, kura nemaz nav saskatāma, jo atrodas 1,5 kilometrus zem ledus. Tātad, kā Piri Reiss varēja to tik precīzi iezīmēt? NASA ir veikusi Antarktīdas izpēti no satelītiem un apgalvo, ka Piri Reisa karte ir pilnīgi greiza un nepareiza, bet kādēļ tad šī karte ir tik slepena un atrodas «TOP Secret» sadaļā? Iespējams, NASA cenšas piesegt citplanētiešus apmaiņā pret svešzemju tehnoloģijām.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

4. No FIB arhīviem

Armijas seržants John Joe Winter nogalināja savu sievu, kura viņu krāpa, pielādējot viņas mašīnu ar Trintynitrate sprāgstvielu (līdzīga C4). Sievas Ford Taurus bija pielādēts ar 750 kg šīs sprāgstsvielas. Pēc sprādziena no mašīnas un sievas nebija nekādu pēdu, tikai 55 m dziļš krāteris un 500 m iztrūkstoša ceļa.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

3. Baisā Hovrinskas slimnīca (Ambrella)

Hovrinskas slimnīca – tā ir drūma, pamesta vienpadsmit stāvu slimnīca Hovrino rajonā Maskavā. Simtiem cilvēku brauc uz turieni no visas Maskavas, tūkstošiem cilvēku apmeklē šo vietu, vairākus desmitus līķu katru gadu atrod ļaunuma mājokļa sienās. Par šo ēku ir ļoti daudz leģendu un mīklu. Tai ir slikta, krimināla, var pat teikt - sātaniska reputācija.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

2. Slepkavas, kuri nekad netika noķerti

Melnā Dālija (Black Dahlia). Melnā Dālija bija iesauka, kas tika dota Elizabetei Šortai (Elizabeth Short), kura tika nogalināta 1947. gadā. Elizabete tika atrasta parkā, pārgriezta uz pusēm, un viņai bija pilnībā nolietas asinis. Viņas seja bija sagriezta no mutes kaktiņiem līdz pat ausīm, piešķirot viņai šausminošu smaidu. Slepkava izsmēja policiju, sūtīja vēstules presei. Melnās Dālijas slepkavība kļuva populāra - uzņēma dučiem filmu, grāmatu un veica pētījumus. Visi kļuva apsēsti ar slepkavības motīvu un ļaundara identitātes atklāšanu. Visslavenākā ir 2006. gadā uzņemtā filma «The Black Dahlia» ar Skārletu Johansoni, Džošu Hārnetu un Hilariju Svanku.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

 
Foto: spoki.lv

1. Interneta nolādētākie faili

Mereana Mordegard Glesgorv. 2008. gadā galvenais YouTube ofiss saņēma vēstuli par kādu neparastu pašnāvību - vīrietis bija ar virtuves nazi izgriezis sev abas acis. Vēstulē bija teikts, ka pirms tam vīrietis esot skatījies video ar dīvainu nosaukumu - Mereana Mordegard Glesgorv (ko tas nozīmē, nav izdevies noskaidrot). Vadība, protams, ignorēja šo vēstuli. Taču pēc kāda laika Google un YouTube atkal saņēma nu jau divas vēstules, kurās aprakstītas līdzīgas pašnāvības - visas, noskatoties šo video. Administratori nolēma noskatīties nolādēto video, bet neizturēja pat 40 sekundes, jo daudziem sākās histērijas lēkmes. Administratori dzēsa video no vietnes, taču vēstules par pašnāvībām kādu laiku vēl pienāca. Video autoru tā arī neizdevās atrast. Saitā turpina apgrozīties šā video saīsinātā versija, kas nekādas negatīvas izjūtas neizraisa, tomēr ir parādījušies daudz viltotu šā video variantu. Oriģinālais video ilga aptuveni 2 minūtes, un tajā redzams kāds vīrietis, kas cītīgi skatās tev pretī, bet tad sāk smaidīt - ap šo brīdi cilvēki izjūtot trauksmi un bailes. Cik cilvēku ir miruši, noskatoties video, nav zināms, bet figurē skaitļi no 16 līdz pat 153.

Foto: spoki.lv
Foto: spoki.lv

IZLASĪT VISU RAKSTU

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu