Labestības akcijā «Eņģeļi pār Latviju» saziedoti 235 422 Ls (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar, 15.decembrī, LNT, Swedbank, Rimi un Ziedot.lv rīkotās labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» pasākumos visas dienas garumā un lielajā labdarības koncertā Latvijas Nacionālajā operā kopumā tika saziedoti 235 422,52 lati. Iegūtie līdzekļi sniedz iespēju palīdzēt ne tikai akcijas laikā pieteiktajiem bērniem - Annijai, Katei, Raivim un Evelīnai, bet vēl 34 bērniem, kuri ļoti gaida uz palīdzību. Labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» organizatori ir pateicīgi ikvienam ziedotājam.

«Tuvojas Ziemassvētki, laiks, kad katrs vēlas dot, darīt ko labu un arī saņemt. Ir neizsākami liels prieks, ka šajā laikā Latvijas sabiedrība atsaucās aicinājumam atbalstīt tos, kas to lūdz un kam tas tik ļoti ir nepieciešams. Šogad šo cerību staru, pateicoties visiem ziedotājiem, varēsim sniegt 38 bērniem,» saka Baiba Zūzena, MTG TV un radio vadītāja Latvijā.

Kopumā saziedotie 235 422 lati ļaus Annijai (5 gadi) veikt nepieciešamo operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā un rehabilitācijas pasākumus pēcoperācijas periodā. Katei (7 gadi) varēs nodrošināt neirorehabilitācijas programmu mājas apstākļos un ārvalstu speciālistu konsultāciju, kā arī nepieciešamo medikamentu iegādi, Raivis (7 gadi) varēs saņemt nepieciešamo rehabilitāciju. Savukārt Evelīnai (1 gads 10 mēneši), pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, varēs iegādāties insulīna pumpīšus Medtronic MiniMed. Papildus tam būs iespēja palīdzēt vēl 34 bērniem.

«Paldies katram, kurš šogad jau ir pievienojies labo eņģeļu saimei, sagaidot īpašo eņģeļu ekspresi savā pilsētā, vai kļuvis par kāda bērna sargeņģeli, ziedojot ziedojumu kastītēs, ziedot.lv portālā vai zvanot uz labdarības tālruni. Jūs esat īpaši cilvēki. Jūsu sirdis dzird palīgā aicinājumu un atsaucas. Šis gads mūsu mīļajai Latvijai nav bijis viegls. Mēs esam tikuši sāpināti un ievainoti. Taču mēs esam parādījuši arī savu spēku un varēšanu, un līdzcietību. Paldies jums par to! Bet mūsu palīdzību gaida vēl 83 bērniņi un viņu ģimenes. Es aicinu nepalikt vienaldzīgiem vai nogurušiem no labo darbu veikšanas, bet apzināties savu sirds spēku. Un palīdzēt. Mēs jums pretī sniegsim to svētīgo sajūtu, kāda rodas ikreiz, kad kādam palīdzi,» saka Rūta Dimanta, Ziedot.lv vadītāja.

Smaidi un prieks visapkārt!

Labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» lielajā labdarības dienā pie Latvijas Nacionālās operas jau rīta agrumā valdīja rosība - norisinājās dažādas lustīgas aktivitātes. Ar smaidu un dziesmām mazās sirsniņas un ikvienu klātesošo sveica mūziķi. Cilvēki bija padomājuši arī par trūcīgajām ģimenēm, atnesot dažādas mantas, kā vecmāmiņu adītas zeķes, apavus, dažādus apģērbus, rotaļlietas, grāmatas un citas noderīgas sadzīves lietas. Pasākuma apmeklētāji izrādīja lielu interesi par labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» īpašajiem suvenīriem - tamborētiem, izšūtiem, adītiem vai izceptiem piparkūku eņģelīšiem, piespraudēm, krūzēm, svecēm un citām akciju simbolizējošām lietām.

«Vakar pie Latvijas Nacionālās operas vairāki simti bērnu un viņu vecāki Rimi piparkūku darbnīcā apgleznoja piparkūku eņģeļus, tajos ierakstot sirds vārdus, laba vēlējumus un gaišas domas visiem akcijas «Eņģeļi pār Latviju» bērniem. Arī Rimi un Supernetto pircēji ik dienas ar saviem ziedojumiem ir vēlējuši bērniem veselību un izturību. Lai saziedotie līdzekļi un mūsu sirds siltums nes spēku un cerību uz atveseļošanos,» saka Laura Podskočija, Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Sirsnīgs koncerts

Kad aktivitātes pie Latvijas Nacionālās operas noslēdzās, pasākuma komanda pārcēlās uz iekštelpām, lai gatavotos lielajam «Eņģeļi pār Latviju» labdarības koncertam, kuru vadīja Guntars Gulbiņš un Katrīne Pasternaka. Koncertā tiešraidē kanālā LNT ar sirsnīgiem priekšnesumiem skatītājus priecēja Aija Andrejeva, Dons, Marts Kristiāns Kalniņš un Putnu balle, Lady’s sweet, Ieva Akuratere, Ingus Pētersons un Evita Zālīte, koris Maska un daudzi citi. Savukārt paralēli koncertam, piezvanot uz labdarības tālruni, ikviens varēja aprunāties ar Latvijā populārām personām. Ar ziedotājiem aprunājās Jānis Auzāns, Jolanta Strikaite, Regīna Devīte, Kristīne Garklāva, Māris Grigalis, Ketija Šēnberga, Intars Busulis, Pēteris Kļava, Krists Kalniņš un citi.

Eņģeļu ekspresis būs Rūjienā un Smiltenē

«Uz Eņģeļu ekspresi, kas jau viesojies 24 Latvijas pilsētās, atceļojušas daudzas krājkasītes - tās, kurās tika krāts ceļojumam, jaunam datoram, kurās ielikts zobu fejas atnestais vai vecmāmiņas dāvātais lats. Un visi šie bērni un pieaugušie atzina, ka izdarījuši labāko, ko ar naudu varēja iesākt. No sirds palīdzējuši citiem. Paldies jums!» pateicas Irīna Pīgozne, Swedbank valdes locekle. Informējam, ka 18.decembrī Eņģeļu ekspresis viesosies Rūjienā, 19.decembrī Smiltenē, bet Vecgada vakarā Rīgā, Krastmalā.

Ziedot labdarības akcijai «Eņģeļi pār Latviju» vēl ir iespējams līdz 2013.gada 15.janvārim portālā Ziedot.lv, Swedbank internetbankā un filiālēs un veikalos Rimi un Superneto visā Latvijā.

Paldies ikvienam ziedotājam akcijas «Eņģeļi pār Latviju» ietvaros!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu