Rīgā sāksies festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Sagaidot otro adventi, Rīgā sāksies festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš», pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – vides dizaina objekti, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Festivāla ietvaros mākslinieki piedāvā vairākus desmitus dizaina objektu – Ziemassvētku egles, kas rada īpašu noskaņu un iekrāso pilsētvidi košās svētku krāsās.

Otrajā Adventē Rīgā sākas arī festivāls «Eiropas Ziemassvētki», kurā no 5. līdz pat 28.decembrim būs dzirdami deviņi koncerti, kas ļaus klausītājiem izbaudīt gan klasikas dižgaru, gan mūsdienu komponistu skaņdarbus, kā arī džeza ritmus.

Svētdien, 8.decembrī, koncertu ciklā «Adventa mūzikas svētki Rīgā» Sv. Pāvila baznīcā muzicēs Haralds Sīmanis, bet Latvijas apvienotajā metodistu baznīcā dziedās Silvija Silava un Sniedze Prauliņa.

Savukārt bērni nedēļas nogalē gaidīti Kultūras centrā «Iļģuciems», kur notiks Liepājas Ceļojošā leļļu teātra «Maska» izrāde «Svētki pasaku mežā». No 8.decembra mazuļiem būs iespēja apmeklēt arī muzikālo izrādi «Sniegbaltītes skola», kas notiks VEF Kultūras pilī.

Otrajā Adventē vairāki koncerti notiks Rīgas kultūras centros. Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» 7.decembrī būs dziesminieka Goran Goras un grupas «Jorspeis» koncerts «Brīnumu gaidot», bet 8.decembrī iespēja apmeklēt festivāla «Riga Symphony 2013» bērnu galā koncertu un labdarības koncertu. Savukārt Kultūras centrā «Mazā ģilde» notiks XIII Latvijas Bērnu un jauniešu vokālistu konkursa «Putnu bērni» laureātu koncerts.

Nedēļas nogalē klausītāji gaidīti arī koncertos Rīgas dievnamos. Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu