Saab atsāk ražošanu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Saab rūpnīcā Trollhatanā oficiāli tiek atsākta ražošana.

Beidzot ir noticis tas, ko gaidīja ne tikai kādreizējie Saab rūpnīcas darbinieki, bet arī zviedru zīmola fani visā pasaulē. Proti, pēc aptuveni divu gadu dīkstāves Saab rūpnīcā atgriezīsies 600 darbinieki un atkal tiks iedarbināts konveijers, vēsta Autoblog.com.

Saab vēsture ir bijusi visnotaļ raiba. Kompānija Saab Automobile tika dibināta 1947.gadā un kā neatkarīgs uzņēmums darbojās līdz 1989.gadam, kad to pamazām sāka pārņemt General Motors koncerns.

Amerikāņu pārraudzībā Saab nespēja nest peļņu, tādēļ 2010.gadā kompānija tika pārdota nelielajam holandiešu superauto ražotājam Spyker. Tomēr arī Spyker paspārnē Saab nespēja nostāties uz pareizā ceļa un gadu pēc iegādes darījuma tika slēgts.

Vairumu kompānijas aktīvu iegādājās kompānija National Electric Vehicle Sweden, kuras īpašnieks daļēji ir Kingdao pilsēta Ķīnā, un solīja, ka ražošana tiks atsākta līdz šā gada beigām.

Solījums ir turēts, un ražošanas process ir atsākts. Tiesa, pagaidām Trollhatanā tiks ražots tikai modelis 9-3, bet nākamgad sortimentu paplašinās 9-3 elektriskā versija. Saab 9-3 vismaz sākotnēji tiks tirgots tikai Ķīnā un Zviedrijā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu