Viļņā aiztur aktīvisti, kas kailām krūtīm protestē pret Janukoviču (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas galvaspilsētā piektdien aizturēta Ukrainas aktīviste, kas kailām krūtīm protestēja pret Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atteikumu parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

Viļņas policija paziņoja, ka Ukrainas pilsone aizturēta Lietuvas galvaspilsētā pie izstāžu centra «Litexpo», kur notiek ES Austrumu partnerības samits.

Administratīvā pārkāpuma protokols izrakstīts par sīko huligānismu.

Policija, kas ieradusies notikuma vietā, iztaujā aculieciniekus, lai iegūtu pietiekami pierādījumu un varētu sievieti apsūdzēt arī par maldinošu speciālo dienestu izsaukumu.

Aizturēšanas laikā viņa paziņoja policijai, ka nejūtas labi, un uz notikuma vietu tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Lietuvas ziņu portāli vēstīja, ka sieviete ar kailām krūtīm parādījās pie «Litexpo», kamēr ES un Austrumu partnerības valstu līderi pulcējās uz plenārsēdi. Sieviete izlēca no automašīnas. Uz viņas krūtīm bija uzrakstīts sauklis «Ukraina uz Eiropu», bet policija viņu nekavējoties aizturēja.

Uzskatāms, ka viņa ir organizācijas «Femen» aktīviste. Organizācijas pārstāves ir rīkojušas akcijas ar kailām krūtīm visā pasaulē, lai protestētu pret seksuālo un politisko apspiešanu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu