Džeza dziedātāja Olas Onabules koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī «Splendid Palace» 29. un 30. novembrī uzstāsies nigēriešu izcelsmes britu dziedātājs Ola Onabule un «Mirage Jazz Orchestra», informē Saulkrastu džeza festivāla rīkotāju pārstāvis Māris Jonovs.

Onabule ar savu iespaidīgi plašo vokālo un emocionāli spēcīgo balsi iekarojis stabilu vietu džeza un soula pasaulē un tiek salīdzināts ar Mārvinu Geiju, Džordžu Bensonu un Džeimsu Braunu, no kura savulaik ļoti iespaidojies. Onabule publiku priecējis slavenākajos pasaules džeza klubos un festivālos gan kā solomākslinieks, gan kopā ar Alu Žarū, Džo Zavinulu, Diānu Rīvsu, Čiku Koreu, Natāliju Koulu un daudziem citiem izciliem mūziķiem, grupām un orķestriem.

Onabules mūzikā jūtama 20.gadsimta 60.gadu un 70.gadu mijas blūza, soula un fanka mūzikas ietekme. Tā ir «grūvīga» un emocionāla, melodijās un ritmā jūtams arī Āfrikas pieskāriens. Onabule izdevis septiņus plašu popularitāti guvušus solo albumus ar paša rakstītu un producētu mūziku. Viņa koncertus redzējušie atzīst, ka viņš ar savu vīrišķo šarmu, harismu un tipisko britu eleganci ir kā radīts, lai aizrautu publiku.

«Mirage Jazz Orchestra» sastāvā uzstāsies spēcīgākie Latvijas džeza mūziķi. Orķestri vadīs trombonists Lauris Amantovs, ritma grupā spēlēs pianists Madars Kalniņš, bundzinieks Raimonds Kalniņš, kontrabasists Andris Grunte un ģitārists Artūrs Kutepovs, bet pūšaminstrumentu sastāvā būs Zigurds Linde, Indriķis Veitners, Raivo Stašāns, Normunds Piesis, Alvils Altmanis un citi.

Onabules sadarbība ar «Mirage Jazz Orchestra» un tā mūziķiem ir rezultāts viņa 2012.gadā Saulkrastu džeza festivālā sniegtajam koncertam. 2013.gada vasarā Onabule atgriezās Saulkrastu džeza festivālā, lai orķestra pavadījumā sniegtu vēl jaudīgāku priekšnesumu. Arī šajos koncertos sadarbība tiek turpināta.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu