Zolitūdes traģēdijā vecākus zaudējušiem bērniem maksās kompensācijas (82)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazumtirdzniecības kompānijas «Maxima Latvija» Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo bērniem ik mēnesi izmaksās pabalstu, kas nākamo gandrīz 18 gadu laikā kopumā būs vairāk nekā 1 086 000 latu, informēja «Maxima» pārstāvis Jānis Beseris. Pēc Rīgas domes Labklājības departamenta sniegtās informācijas, traģēdijā vecākus zaudējuši 23 bērni vecumā no trīs mēnešiem līdz 16 gadiem.

«Izprotot tās vajadzības, kādas šiem bērniem radīsies ne vien tuvākajā laikā, bet vēl daudzu gadu garumā, «Maxima Latvija» pieņēma lēmumu atbalstīt viņus līdz pilngadības sasniegšanai. Visiem bērniem, kuru vecāki gājuši bojā Priedaines ielā notikušajā traģēdijā, līdz pilngadības sasniegšanai katru mēnesi tiks sniegts atbalsts vidējās mēnešalgas apmērā. Patlaban Latvijā tie ir 500 latu,» atzīmē «Maxima Latvija» valdes loceklis Gintars Jasinsks.

«Šāda summa ik mēnesi tiks pārskaitīta katram bērnam, bet tiem bērniem, kuri zaudējuši abus vecākus, pabalsta apmērs būs 1000 latu mēnesī. Nodokļus par šo pabalstu nomaksās «Maxima Latvija«,» saka Jasinsks.

Tāpat bojāgājušo ģimenēm «Maxima Latvija» izmaksās vienreizējo pabalstu kopumā teju 150 000 latu apmērā. Savukārt cietušajiem tiks apmaksāti ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumi.

Lai pieteiktos finansiālā pabalsta iegūšanai, uzzinātu detalizētu informāciju par dokumentiem, kuri nepieciešami, kā arī atstātu savu kontaktinformāciju, «Maxima Latvija» aicina sazināties ar uzņēmumu, zvanot pa tālruņa numuru 80002020 no plkst.8 līdz 20 vai rakstot uz «info@maxima.lv». Uzņēmuma pārstāvji ar cietušajiem sazināsies 24 stundu laikā.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu