Jogas maratona Baiba: es saņēmu tik daudz mīlestības!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc otrās Rudens jogas maratona nedēļas Baiba atzīst: «Es joprojām esmu sajūsmā.. miers, harmonija, siltums.. patīk viss, ko un kā es daru!»

Baiba Cālīte, 23. novembris, pēc Karstās jogas apmeklējuma:

Ir aizvadīta otrā karstās jogas nodarbība, un es joprojām esmu sajūsmā! Ļoti, ļoti saista tas miers, harmonija un siltums, pustumsā iedegtās sveces un vīraku smaržas. Patīk pasniedzējas Dainas vērīgā attieksme, patīk viss, ko un kā es daru.

Un tā secīgi viena asana (jogas poza) pēc otras atkārtojās arī šajā reizē, līst atkal sviedru piles, tiek trenēts prāts, ķermenis un elpa.

Vienas no interesantākajām man šķita ērgļa poza, sēdēšana uz neesošā krēsla, koku šūpošanās un vēl siseņa poza!

Bet viena no patīkamākajām karstās jogas daļām ir pašās beigās - tā ir relaksācija, guļot uz paklājiņa, kad tiek atslābināta ikviena sagurusī ķermeņa daļa, elpots tā, ka neviļus rodas bezsvara stāvoklis. Ķermeni nejūt, un ir tik viegli, ka vienā mirklī pārvēršos par putnu un lidinos gar jūras malu, baudot saules mirdzumu, jūras plašumu, viegli glāstošo vējiņu.

Vēl par elpošanu gribētu ko bilst: tā ir arī ļoti iedvesmojoša -

ieelpot mieru, prieku, laimi, spēku un visu labo, ko spēju vien iedomāties, un izelpot nevēlamo.


Es ticu, ka vārdiem un domām ir liels spēks un, šādi domājot, dzīve tiek iekrāsota jaunās krāsās.
Mans ķermenis atpūtās gan fiziski, gan garīgi, un patiesi es jūtos mierīgāka, labāka, laimīgāka.

Baiba Cālīte, 22. novembris, pēc Yin jogas apmeklējuma:

Piektdienas rīts nu nepavisam neiesākās labi – biju jau piemirsusi, kā ir ar sāpošu muguru no rīta celties. Nē, jogas nodarbības pie tā nav vainīgas, pēc tām es jūtos patiesi lieliski!

Šis bija ari rīts, lai tiktu skaidrībā, ko tad īsti nozīmē Yin joga. Jā, atkal pirmā reize! Pasniedzēja tā pati, kas karstajā jogā, – Daina, viņa patiesi ir lieliska! Viņa tik labi pastāsta, parāda, iesaka, kā vieglāk, kā grūtāk, kā drošāk, ja kas sāp...

Kas tad ir Yin joga?

Šis nu beidzot ir tas jogas paveids, no kura vienmēr esmu bēgusi.

Gliemeža temps un stiepšanās! It kā jau izpildīt katru asanu varēju, iespēju robežās, nu kā jau iesācējs, bet tas, ka tik nepatīkamas sajūtas, pārejot no vienas asanas uz citu! Man likās, ka ir pavisam traki. Bija tik grūti izkustēties pēc ilgās sēdēšanas vienā pozā, visu laiku nepameta doma – vai vēl ilgi? Protams, ne vienmēr ceļš uz mērķi ir viegli ejams. Taču kādā brīdī, kad telpa bija jau iesilusi karstās jogas nodarbībai, šķita, ka arī manas saites, cīpslas un muskuļi sāk pakļauties. Man sāka patikt
Iespējams, ka milzu darbā ar ķermeni un prātam nepatīkamām izjūtām kaut kas sanāktu, bet šķiet, karstā joga man ir daudz piemērotāka.

Jā, gribēju piebilst, ka Yin joga bija mana izvēle un, neskatoties uz pieredzēto, pēc tās jūtos ļoti labi!

Baiba Cālīte, 21. novembris, pēc Meditācijas apmeklējuma:

Meditācijas joga, nu jau otro reizi.
Šoreiz bijām tikai divas, es un pasniedzēja Ilze Pavasare. Mēs runājam, par to, kas iepriecina sirsniņu, par to, kas nomāc. Nezinu kā tas izdodās, bet es atklājos cilvēkam, kuru redzu tikai otro reizi, paužu savas domas, emocijas, ļauju ritēt arī asarām. Ar viņu ir viegli runāt.

Šīs reizes tēma - bērnība. Meditācijas procesam ļauties man vairs netraucēja ne ikdienišķas domas, ne neērta poza, šoreiz ļāvos un domas lidoja tālu pagātnē, piedzīvojot trīs, ļoti aizkustinošas un emocionāli pacilājošas, mīlestības pilnas tikšanās. Tika piepildīta sirsniņa ar mīlestību, teikti labi vārdi. Uzburtā aina bija tik patiesa, tik skaista, nu nepavisam negribējās šo sajūtu pasauli atstāt.

Šajā nodarbībā es saņēmu tik daudz mīlestības, un, cilvēks, kurš tiek mīlēts, spēj sniegt to arī citiem!

Paldies, Labo Sajūtu Laboratorija, paldies, Ilze Pavasare, par patiešām labajām sajūtām, ko varu te gūt!

ps. pievienotais attēls spoži ieskicē meditācijā izdzīvotās sajūtas, kā arī lieliski sasaucas arī ar manām bērnības atmiņām, kopā pavadīto laiku ar trim brāļiem.

Foto: no personiskā arhīva

Baiba Cālīte, 14. novembris, pēc Karstās jogas apmeklējuma:

Uzminiet, ko es darīju vakar vakarā? Nu, protams, biju uz jogu! Pirmo reizi izbaudīju karsto jogu! Patiesi izbaudīju! Atzīšu, daudz vieglāk spēju atbrīvoties kā meditācijas jogā un domas par ikdienu palika aiz durvīm.

Es ienācu siltā telpā kā jaunā pasaulē un izdzīvoju nepieredzētas sajūtas ar acīm, ar ausīm, ar ķermeni, mani pārņēma patīkams siltums, pievienojās arī miers. Pareizi elpoju un skandēju līdzi Ommmmm (vismaz es tā vilku līdz), stiepu saites, cīpslas un veicu daudz un dažādu pozu, es turēju tempu, turēju līdzsvaru. Bija silti, bija ļoti, ļoti silti un nemitīgi pa ķermeni ritēja sāļas piles.
Tika nodarbināti visi mani muskuļi! Un pārsteidzoši, cik ļoti tika trenēts ķermenis, pie tik mierīgām, līganām kustībām, bet to, kā tas strādājis, var just arī šodien – neliela smaguma sajūta roku un kāju muskuļiem, neliela sāpe mugurai – jā, tā ir mana vājā vieta, mēģināju saudzīgi, sajust to robežu, kad apstāties, kad ļauties. Ļoti ceru, ka ar laiku uztrenēšu. Taču visjaukākās bija sajūtas pēc šīs nodarbības, mans ķermenis bija atpūties un sasildīts mans prāts bija atvērts un skaidrs, valdīja miers un harmonija un es smaidīju.
Liels paldies pasniedzējai Dainai!

Baiba Cālīte, 13. novembris, pēc Pilates jogas apmeklējuma:

Atkal pienākusi pirmā reize, šoreiz apmeklēju pilates jogu!

Mans uzskats, ka pilates joga nav man piemērota, tika pilnībā apgāzts, jā reiz es tai gāju ar līkumu – uz trenežieriem, airobiku, stepu, peldēšanu u.c. nodarbībām, jo domāju, kam man tā stiepšanās, es labāk kārtīgi izlēkājos un tad vismaz jūt, kā esi noguris, kā pakrūtē sit, kā muskuļi sāp. Nu jā, man tiešām patika sevi mocīt, pat vienkārša skriešana pa meža celiņiem man likās saistošāka un efektīvāka par kaut kādu tur stiepšanos un lēnām gliemeža kustībām, gatavā garlaicība! Labi, ka ir cilvēki, kuri uz to visu liek paskatīties savādāk un vēl labāk, ja uzrodās tāds piedāvājums kā «Rudens Jogas Maratons.» Es esmu atvērusi acis un sirdi!

Pilates joga ir izcila. Visforšākais priekš manis, ko pilates jogā dara, izrādās ir nemitīga vēdera un muguras stiprināšana! Visu laiku tika uzpasēts vai vēders ievilkts, arī tad, kad tiek pildīti visdažādākie spēka un stiepšanās vingrinājumi. Un ķermenis tika trenēts ar mierīgām kustībām, iekustinot ikvienu muskuli. Arī rakstot šīs pārdomas par pilates jogu, sēžu ar ievilktu punci.

Šī nodarbība man sniedza gandarījumu, paldies Tev, Veronika Kima – Zeile.

Foto: no personiskā arhīva

Baiba Cālīte, 13. novembris, pēc Meditācijas apmeklējuma:

Liels paldies Labo sajūtu laboratorijai, ka uzņēma mani Rudens Jogas maratonā. Nu man ir dota iespēja 2 mēnešu garumā, iepazīt Meditāciju, Karsto jogu un Pilates jogu.

Nu, lūk, manas pārdomas par pirmo nodarbību – Meditatīvā joga.
Nekad nebūtu domājusi, ka man interesēs tas, ko dara meditatīvajā jogā, vēl jo vairāk, ka kādreiz apmeklēšu tādu nodarbību, laikam jau tādēļ, ka nezināju, ko īsti tur dara.

Atzīšu, pēdējos divos gados esmu pazaudējusi sevi – to jautro, laimīgo, vienmēr smaidīgo meiteni. Esmu kā sakratīts šampanietis, kas gatavs izšaut korķi. Un tāds dzirkstošs nokaņojums, pēdējā laikā, mani piemeklē ik rītu un vakaru. Bet izskatās cerīgi – šķiet, ar meditatīvās jogas palīdzību spēšu ieprogrammēt savas domas, rast mieru sevī, savaldīt savas emocijas un pavērt ceļu kam jaunam!

Pirmajā meditācijas jogas nodarbībā mācījos relaksēties, atbrīvot prātu no domām un ikdienas stresa un devos vizuāli skaistā ceļojumā uz kādu dārzu pie jūras, lai, paraudzītos uz sevi no malas, saprastu kādas sajūtas manī mājo tagad, kāda vēlētos būt. Atzīšu, tas nebija viegli, jo meditatīvā procesa laikā pa galvu rosījās dažādi domu mudžekļi. Neskatoties uz to, šī nodarbība man palīdzēja iegūt mieru un harmoniju.

Liels paldies par sajūtām un ar nepacietību gaidu nākamo reizi!

Vēl neliels ieskats no pirmās meditatīvās jogas nodarbības:
Bija jāizvelk 2 kārtis, nu gluži kā pie zīlnieces, tikai pašiem bija jāpastāsta, kura kārts simboliski iezīmē šī brīža situāciju un kura attiecināma uz nākotni. Par to vannasistabu, jā tā varētu būt mana garīgā pasaule, kurai vajadzētu vairāk pievērst uzmanību, bet tā baltā lapa - ļoti cerīgi iezīmējas nākotne! Kā jums šķiet?

Meditācijas karte
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu