«Femen» Madridē iesaistās konfrontācijā ar abortu pretiniekiem (36)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Feministu kustības «Femen» aktīvistes ar kailām krūtīm svētdien Spānijas galvaspilsētā Madridē īslaicīgi pārtrauca demonstrāciju, kurā tūkstošiem cilvēku aicināja Spānijas valdību aizliegt abortus.

Piecas «Femen» aktīvistes, kurām uz krūtīm melniem burtiem bija uzrakstīts «Aborts ir svēts» un citi saukļi, kliedzot metās virsū demonstrantiem, kas bija uzvilkuši sarkanus T-kreklus ar uzrakstu «Tiesības uz dzīvību».

Demonstranti pieprasīja mainīt 2010.gadā pieņemtu likumu, ar kuru tika atcelts abortu aizliegums.

Policija ātri iejaucās un aizturēja «Femen» aktīvistes, un demonstranti pēc šī incidenta turpināja savu gājienu.

2010.gadā likums dod sievietēm tiesības uz abortu pēc pieprasījuma pirmajās 14 grūtniecības nedēļās. Ja mātes veselība ir apdraudēta vai embrijam ir redzamas nopietnas kroplības, tad tiesības izdarīt abortu ir pirmajās 22 grūtniecības nedēļās.

Likums tika pieņemts, kad Spānijā bija pie varas Sociālistu partijas valdība. Pašreizējā konservatīvā valdība ir solījusi padarīt šo likumu stingrāku, bet šī solījuma izpildi kavē domstarpības valdošajā Tautas partijā.

«Femen» kopš 2010.gada rīko akcijas, kurās dalībnieces ar kailām krūtīm protestē pret demokrātijas un cilvēktiesību pārkāpumiem. Kustība ir radusies Ukrainā, bet tagad ir starptautiska.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu