«Jogas maratona» dalībnieku 1. nedēļas dienasgrāmatas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau rakstījām, ka Labo sajūtu laboratorija kopā ar portālu TVNET rīko RUDENS JOGAS MARATONU! 2 mēnešus 3 reizes nedēļā 5 dalībnieki jogos Labo sajūtu laboratorijā un dalīsies savā pieredzē ar citiem! Sekosim līdzi viņu veselības un izskata uzlabojumiem! Lūk, pirmās nedēļas - iepazīšanās nedēļas pārdomas un sajūtas!

Baiba Cālīte otrdien pēc meditācijas:

Baiba
Baiba Foto: no personiskā arhīva

Vēl neliels ieskats no pirmās meditatīvās jogas nodarbības:
Bija jāizvelk divas kārtis, nu gluži kā pie zīlnieces, tikai pašiem bija jāpastāsta, kura kārts simboliski iezīmē šā brīža situāciju un kura attiecināma uz nākotni. Par vannasistabu - jā, tā varētu būt mana garīgā pasaule, kurai vajadzētu vairāk pievērst uzmanību, bet tā baltā lapa - ļoti cerīgi iezīmējas nākotne! Kā jums šķiet?

Meditācijas kārtis
Meditācijas kārtis Foto: no personiskā arhīva

Baiba Cālīte trešdien pēc karstās jogas:

Uzminiet, ko es darīju vakar vakarā? Nu protams, biju uz jogu! Pirmo reizi izbaudīju karsto jogu! Patiesi izbaudīju! Atzīšu, daudz vieglāk spēju atbrīvoties nekā meditācijas jogā un domas par ikdienu palika aiz durvīm.

Es ienācu siltā telpā kā jaunā pasaulē un izdzīvoju nepieredzētas sajūtas ar acīm, ar ausīm, ar ķermeni, mani pārņēma patīkams siltums, pievienojās arī miers. Pareizi elpoju un skandēju līdzi Ommmmm (vismaz es tā vilku līdzi), stiepu saites, cīpslas un veicu daudz dažādu pozu, turēju tempu, turēju līdzsvaru. Bija silti, bija ļoti, ļoti silti, un nemitīgi pa ķermeni ritēja sāļas piles.
Tika nodarbināti visi mani muskuļi! Un pārsteidzoši, cik ļoti tika trenēts ķermenis ar tik mierīgām, līganām kustībām, bet to, kā tas strādājis, var just arī šodien – neliela smaguma sajūta roku un kāju muskuļiem, neliela sāpe mugurai – jā, tā ir mana vājā vieta, mēģināju saudzīgi, sajust to robežu, kad apstāties, kad ļauties. Ļoti ceru, ka ar laiku uztrenēšu. Taču visjaukākās bija sajūtas pēc šīs nodarbības: mans ķermenis bija atpūties un sasildīts, prāts bija atvērts un skaidrs, valdīja miers un harmonija un es smaidīju.
Liels paldies pasniedzējai Dainai!

Baiba Cālīte ceturtdien pēc pilates jogas:

Atkal pienākusi pirmā reize, šoreiz apmeklēju pilates jogu!

Mans uzskats, ka pilates joga nav man piemērota, tika pilnībā atspēkots. Jā, reiz es tai gāju ar līkumu – uz trenažieriem, aerobiku, stepu, peldēšanu u.c. nodarbībām, jo domāju - kam man tā stiepšanās, es labāk kārtīgi izlēkājos un tad vismaz jūt, kā esi noguris, kā pakrūtē sit, kā muskuļi sāp. Nu jā, man tiešām patika sevi mocīt, pat vienkārša skriešana pa meža celiņiem man likās saistošāka un efektīvāka par kaut kādu tur stiepšanos un lēnām gliemeža kustībām, gatavā garlaicība! Labi, ka ir cilvēki, kuri uz to visu liek paskatīties savādāk, un vēl labāk, ja uzrodas tāds piedāvājums kā Rudens jogas maratons.

Es esmu atvērusi acis un sirdi!



Pilates joga ir izcila. Visforšākais priekš manis, ko pilates jogā dara, izrādās, ir nemitīga vēdera un muguras stiprināšana! Visu laiku tika uzpasēts, vai vēders ievilkts, arī tad, kad tiek pildīti visdažādākie spēka un stiepšanās vingrinājumi. Un ķermenis tika trenēts ar mierīgām kustībām, iekustinot ikvienu muskuli. Arī rakstot šīs pārdomas par pilates jogu, sēžu ar ievilktu punci.

Šī nodarbība man sniedza gandarījumu. Paldies tev, Veronika Kima-Zeile!

Anete Staune pirmdien pēc meditācijas:

Anete
Anete Foto: no personiskā arhīva

Anete Staune trešdien pēc karstās jogas:

Vakardien karstā joga pie Dainas. Tā kā eju uz šīm nodarbībām jau vairākus gadus (tiesa, ar mainīgu regularitāti), tad sajūtas un pati nodarbība ir ļoti pazīstama. Godīgi sakot, Dainas nodarbības ir vienas no manām mīļākajām. Dainai ir tik atbruņojošs smaids un silts acu skatiens. Daina vienmēr pamana sīkumus (kas nemaz nav sīkumi), piemēram, ka mums nav spēcīgi pirksti vai mēs esam sasprindzinājuši sejas, vai neelpojam. Un šķiet - lai arī zāle ir pārpildīta, Daina pamana katru un paspēj pienākt klāt katram, un tas savukārt nozīmē, ka INDIVIDUĀLU attieksmi es jūtu vienmēr. Daži Dainas izteicieni ir "pērles", piemēram par muguras ādu, kas tek kā ūdenskritums, vai matiem, kas izkūst. Man tas ļoti palīdz, jo uzreiz saprotu un tiešām vizualizēju.

Sanita Peļņa pirmdien pēc meditācijas:

Sanita
Sanita Foto: no personiskā arhīva

Sanita Peļņa otrdien pēc Yin jogas:

Šī ir mana "pirmās reizes" nedēļa, vakar pirmo reizi meditācija, šodien - Yin joga. Mana vienīgā jogas pieredze ir sporta klubā apmeklētā fitnesa joga, un jāsaka, ka salīdzinājumā ar šodienas piedzīvoto sporta kluba jogu vispār nevar nosaukt par jogu, bet jogas ļoti, ļoti attālu radinieci Lai arī man nav īstas jogas pieredzes, pašai likās, ka man veicās samērā labi un katru pozu, asanu varēju daudzmaz pieklājīgi izpildīt. Bet nu arī nonācu līdz secinājumam - mans ķermenis, locītavas un katrs muskulis ir ļoti saspringts, "ierūsējis" un, izpildot pozas un asanas, ir sajūta, ka katra daļa tiek pamazām ieeļļota.
Svētdien būs mana pirmā satikšanās ar karsto jogu, jau tagad ar nepacietību gaidu to...

Kristīne Admidiņa otrdien pēc meditācijas:

Kristīne
Kristīne Foto: no personiskā arhīva

Edgars Bāliņš otrdien pēc Hatha Vinyasa jogas:

Edgars
Edgars Foto: no personiskā arhīva
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu