Veneno kļuvis par 3 miljonus vērtu rodsteru (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lamborghini

Lamborghini oficiāli atklājis ekstrēmās hipermašīnas Veneno vaļējo versiju. Ekstrēma tā ir ne tikai dizaina un veiktspējas, bet arī cenas ziņā, jo maksās 3,3 miljonus eiro, neskaitot nodokļus.

Šā gada martā Ženēvas auto izstādes viesus Lamborghini pārsteidza ar drosmīga izskata automobili Veneno. No oglekļa šķiedras izgatavotais bolīds izskatās pēc tīrasiņu sacīkšu mašīnas, taču patiesībā ir piemērots arī lietošanai ikdienā. Protams, ja vien ceļa apstākļi atļauj. To noteikti varētu apliecināt tie trīs cilvēki, kas trīs uzbūvētos Veneno iegādājās vēl pirms pirmizrādes.

Tagad Lamborghini atklājis Veneno vaļējo versiju, un to jau paredzēts uzbūvēt deviņos eksemplāros. Katrs no tiem gan maksās 3,3 miljonus eiro (bez nodokļiem), taču nav šaubu, ka pircēji tiem atradīsies.

No kupejas vaļējais Veneno Roadster lielā mērā atšķiras tikai ar virsbūves dizainu un tam pakļautajām izmaiņām oglekļa šķiedras konstrukcijā. Veneno Roadster jumts nav paredzēts, tādēļ tam ir uzstādīti pārloki gadījumam, ja nu tomēr automobili izdotos apgāzt.

Virsbūve arī pilnībā ir izgatavota no oglekļa šķiedras, demonstrējot ne vien Lamborghini inženieru prasmi apieties ar izturīgajiem, bet ļoti vieglajiem oglekļa šķiedras un polimēru kompozītmateriāliem, bet arī izpratni par aerodinamiku. Pateicoties tai, ir panākts optimāls līdzsvars starp aerodinamisko piespiedējspēku, minimālu gaisa pretestību un nepieciešamajām agregātu ventilācijas īpašībām. Ventilācijai, starp citu, ir pievērsta īpaša uzmanība; pat riteņu diskiem ir speciāla oglekļa šķiedras maliņa, kas novirza gaisa plūsmu disku iekšienē un tā palīdz dzesēt keramisko bremžu sistēmu.

Veneno Roadster ir apgādāts ar kupejai uzstādīto 6,5 litru V12 dzinēju, kurš attīsta 750 ZS. Tā kā iespaidīgā auto pašmasa ir vien 1490 kilogrami, svara un jaudas attiecība sanāk 1,99 kg/ZS, un pilnpiedziņas hipermašīna spēj 100 km/h sasniegt 2,9 sekundēs. Maksimālais ātrums tikmēr ir 355 km/h.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu