Kipra piekrīt izvietot bāzi Sīrijas ķīmisko ieroču misijas atbalstam (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kipras valdība ir devusi piekrišanu valsts teritorijā izvietot bāzi Sīrijā strādājošo ķīmisko ieroču inspektoru atbalstam. «Ministru padome apstiprinājusi vienošanos starp Kipras Republiku un OPCW attiecībā uz apvienotās ANO-OPCW misijas atbalsta bāzi,» teikts valdības izplatītajā paziņojumā.

Pēc Kipras amatpersonu teiktā, šāda bāze veicinātu «drošu klātbūtni un apvienotās misijas darbību izpildi».

Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome atbalstījusi ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna plānu uzticēt Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu apvienotajai ANO un Hāgā bāzētās Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) misijai. Misijas vadība uzticēta Nīderlandes diplomātei Sigridai Kāgai.

Misijas atbalsta bāze tiks izveidota ANO kontrolētajā buferzonā vairs neizmantotajā Nikosijas lidostā, no kurienes inspektori dosies aptuveni 220 kilometrus garajā ceļā uz Sīriju.

«ANO lēmums izveidot misijas atbalsta bāzi Kiprā apliecina Kipras stabilizējošo un aizvien pieaugošo lomu reģionā,» teikts valdības paziņojumā.

    Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu