Auditori atklāj haosu Daugavpils skolu pārvaldē (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā beidzās audits Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē. Domes iekšējā audita vadītāja pienākumu izpildītājs Vladimirs Pjankovskis pastāstīja «Latgales Laikam» par pārbaudes rezultātu galvenajiem punktiem.

Pirmais, kam auditori pievērsa uzmanību, ir fakts, ka dažās skolās joprojām ir sava grāmatvedība, lai gan, saskaņā ar nolikumu, kas tika pieņemts Izglītības pārvaldes reorganizācijas laikā, grāmatvedībai ir jābūt centralizētai. Decentralizācija ir novedusi pie tā, ka pārvaldei pašlaik ir vairāk nekā 450 piegādātāji.

«Esmu vienisprātis ar vadītāju Marinu Isupovu, ka skola, veicot iepirkumu patstāvīgi, labāk zina, kas tai vajadzīgs, bet šāds piegādātāju skaits nav pieļaujams,» uzskata V. Pjankovskis. Auditori uzskata, ka tādejādi rodas haoss un pārvaldei nav iespējas ietaupīt, jo darbojas princips «katrs pats par sevi». Ja iepirkumu konkursi notiktu centralizēti, tiktu paredzētas ievērojamas atlaides, kā arī vairākkārt samazinātos piegādātāju skaits. Pārvaldei tika ieteikts centralizēt skolu grāmatvedību.

«Tas, ko es varu nosaukt par līdzekļu izšķērdēšanu, ir maksa par publikācijām tikai dažos izdevumos. Tas ir pilnīgi nevajadzīgi. Pilsētnieki var saņemt informāciju no citiem avotiem,» atzīmēja V. Pjankovskis.

Kā atzīmēja auditors, kopumā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē nav runas par nepamatotu lielu nauda summu tērēšanu, ir tikai daži punkti, kuriem rekomendēts pievērst uzmanību.

Pašlaik ar audita rezultātiem iepazīstas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

M.Isupova atteicās komentēt «Latgales Laikam» auditoru darbību un secinājumus, vienīgi piebilda: «Auditori ir pārkāpuši likumdošanu, t. i., Iekšējā audita likuma 12. pantu – audita rezultātiem jābūt konfidenciāliem. No domes vadības neviens ar mani vēl nav ne runājis, ne lūdzis sniegt paskaidrojumus.»

Nākamā pašvaldības struktūra, kur veiks auditu, ir uzņēmums «Labiekārtošana D».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu