Slavenības, kuras uzveikušas vēzi! (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters/AP

Oktobris tradicionāli pasaulē zināms kā krūts veselības mēnesis, bet 15.oktobris ir Eiropas Krūts veselības diena, kad dažādās valstīs notiek pasākumi, lai pievērstu uzmanību krūts vēža profilakses, diagnostikas un ārstēšanas faktoriem. Tāpēc apkopojām slavenības, kuras ir cīnījušās ar vēzi un to uzvarējušas!

 
Foto: AFP

Anastasija

Amerikāņu dziedātājai Anastasijai (45) pēc krūts vēža atklāšanas otro reizi veikta abpusēja mastektomija. Pēc 2003.gadā atklātā krūts vēža agrīnā stadijā dziedātājai tika veikta operācija audzēja izņemšanai, taču saglabājot krūtis. Tomēr šoreiz dziedātāja vairs nevēlas riskēt un izšķīrusies veikt abpusēju mastektomiju.

«Nekad nepadodaties vēzim! Cīnīties līdz pēdējam. Esmu pēc dabas cīnītāja,» saka dziedātāja.

Šī gada 20. jūlijā dziedātāja twitter paziņoja, ka ir absolūti vesela!

Foto: Itar_Tass/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Kailija Minoga

Ļaunā slimība austrāliešu dziedātājai (45) tika diagnosticēta 2005. gada maijā, un jau pēc dažām nedēļām viņa uzsāka ķīmijterapijas kursu, kas izrādījās veiksmīgs. Gadu vēlāk dziedātājas organismā vairs netika atrastas vēža šūnas. Tomēr tikai pēc pieciem gadiem dziedātāja varēja droši runāt par uzveikto slimību. Pēc tam viņa bieži parādījās vairākās vēža uzveikšanas kampaņās un atbalsta grupās.

«Medikamenti, kurus toreiz lietoju, mani bieži nogurdināja un no dažiem es pat pieņēmos svarā. Tomēr es paliku dzīva - un tas ir pats galvenais! To es vienmēr atceros, kad gribas žēloties par dzīvi vai es jūtos slikti,» par vēža periodu savā dzīvē stāsta popmūzikas dīva.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters

Maikls Duglass

Aktierim Maiklam Duglasam (68) vēzi atklāja 2010. gada augustā, ko 2011. gada janvārī viņš neticami uzveica. Vēzis Duglasam tika konstatēts samērā ielaistā stadijā - 4. stadijā, un fanu vidū izplatījās baumas, ka tas varētu būt arī neārstējams. Tomēr aktieris nepadevās un vēzi uzvarēja. Ārstniecības procesā viņš zaudēja 15 kilogramus, diemžēl, arī viņu attiecības ar aktrisi Ketrīnu Zetu Džonsu šajā laikā izjuka.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters

Kristīna Aplgeita

2008. gadā žurnāls «People» bija pirmais, kurš publicēja ziņu par aktrises Kristīnas Aplgeitas (41) saslimšanu ar krūts vēzi. Aktrise uzsāka ārstniecības kursu, taču tie gaidītos rezultātus nedeva un viņai nācā sšķirties no abām krūtīm. Taču tas nebija kavēklis viņai tapt par lielisku māmiņu un uzaudzināt bērniņu.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters

Roberts De Niro

Aktierim Roberts De Niro (70) tika atklāts prostatas vēzis 2003. gadā. Pateicoties agrīnai atklāšanai un viņa lieliskajam fiziskajam stāvoklim, ārsti prognozēja pilnīgu atveseļošanos kā arī notika.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters

Maikls Hols

Seriāla «Deksters» aktierim Maiklam Holam 2010. gada sākumā tika atklāts ārstējams limfātiskās sistēmas vēzis. Jau aprīlī viņa sieva paziņoja, ka aktierim ir izdevies to uzveikt.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters
 
Foto: AP

Sintija Niksone

Seriāla «Sekss un lielpilsēta» zvaigznei Sintijai Niksonei 2006. gadā nācās pārciest krūts vēža operāciju. Aktrise pilnībā atlaba un turpina savu aktrises karjeru.

Foto: AP
 
Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters/AP

Šerila Krova

Amerikāņu dziedātājai Šerilai Krovai krūts vēzis tika atklāja 2006. gadā. Arī viņai pēc veiktās operācijas krūts vēzi izdevās uzveikt.

Foto: AFP/LETA/AFP/Scanpix/Reuters/AP
Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu