Vēstuļu konkurss: es vairs nebaidos, bet Tu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Es vairs nebaidos no vārda «vēzis». Vienkārši nebaidos un viss, jo zinu, ka tā ir tāda pati slimība kā citas, kuru nedrīkst ielaist, kas savlaicīgi jāārstē. Tā ir smaga slimība – jā, nenoliedzami, taču ne nolemtība. Apkārt ir tik daudz dzīvespriecīgu, brīnišķīgu cilvēku, kas uzvarējuši vēzi, jo nav padevušies bailēm, bet gan pieveikuši tās un tikuši galā arī ar slimību!

Tieši tāpēc es vairs nebaidos. Un Tu?

Atraksti mums savu stāstu, kāpēc Tu nebaidies vai varbūt– vēl tikai mācies nebaidīties. Stāsts varbūt nebūs par Tevi, bet par kādu citu. Bet varbūt tas būs tieši par Tevi un kādu Tavu tuvinieku, ar kuru kopā jūs uzvarējāt bailes? Mēs ļoti gaidīsim šo stāstu, jo tas noteikti vēl kādam palīdzēs nebaidīties, bet rīkoties.

Tu vari iedvesmot dzīvei!

Iedvesmojošāko stāstu autori saņems saldas balvas no Fazer Geisha!

Kāpēc mēs tagad runājam par šo tematu un gribam iesaistīt arī Tevi? Oktobris pasaulē ir zināms kā krūts veselības veicināšanas mēnesis, kad pasaulē un Eiropā, neskatoties uz rudens drēgnumu, dominē Rozā lentītes krāsa, kas ir simbols cīņai pret krūts vēzi. Arī Latvijā lēnām ienāk šī tradīcija. Tā ir solidaritātes signāls, lai apzinātu, cik svarīgi ir runāt, atbalstīt un nebaidīties no vēža, cik svarīgi ir to savlaicīgi atklāt, kvalitatīvi ārstēt, kā arī pēc tam kvalitatīvi turpināt dzīvi. Saslimstība ar onkoloģiskām slimībām turpina pieaugt. Katru gadu diagnosticēto gadījumu vidēji palielinās par 4%, salīdzinoši ar katru iepriekšējo gadu. Krūts vēzis ir izplatītākā onkoloģiskā saslimšana sievietēm. Latvijā ik dienu vismaz 3 sievietes izdzird diagnozi «krūts vēzis». Tā ir liela psihoemocionāla trauma, kam seko akūta ārstēšana (operācija, krūts noņemšana, ķīmijterapija, staru terapija), pēc kuras sieviete paliek neziņā, kā tālāk dzīvot, kā sadzīvot ar rētām, kā turpināt dzīvot ģimenē, strādāt, audzināt bērnus? Kā tikt galā ar slimības sekām - depresiju, trauksmi, neziņu un bailēm? Latvijā līdz šim valsts līmenī nav pieejama psihosociālā rehabilitācija. Tāpēc onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība «Dzīvības koks» oktobrī rīko dažādus pasākumus, lai pievērstu uzmanību cīņai pret krūts vēzi, kā arī tam, kādas psihoemocionālās sekas šī slimība atstāj cilvēkos. Oktobra devīze: Iedvesmo dzīvei!

Stāstus sūtiet uz: dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv

Vairāk informācijas meklē: www.dzivibaskoks.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu