Snoudens videovēstījumā brīdina par briesmām demokrātijai (32)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV izlūkdienestu līdzstrādnieks Edvards Snoudens pirmo reizi kopš patvēruma iegūšanas Krievijā augustā izlaidis videovēstījumu, brīdinot par briesmām demokrātijai.

«Ja mēs nespējam saprast mūsu valdības politiku un programmas, mēs nevaram nodrošināt mūsu vienprātību tās regulēt,» īsā videovēstījumā norāda Snoudens. Ieraksts piektdienas naktī tika izlikts «WikiLeaks» mājaslapā.

Snoudens atkārtoti brīdināja par briesmām, kādas rada ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) izvērstā izspiegošana.

«Tas ir sava veida masu novērošanas tīkls, kas veselas tautas noliek sava veida acs priekšā, kura redz visu, pat ja tas nav vajadzīgs,» sacīja Snoudens. «Cilvēki visā pasaulē saprot, ka šīs programmas nepadara mūs drošākus, tās kaitē mūsu ekonomikai, tās kaitē mūsu valstij, tās ierobežo mūsu spējas runāt, domāt, dzīvot un būt radošiem, būt attiecībās, brīvi biedroties.»

Videoierakstā redzams, kā Snoudens un vēl četri bijušie ASV valdības darbinieki kādā luksusa telpā vakariņo un pļāpā.

Tāpat redzama «WikiLeaks» līdzstrādniece Sāra Harisone, kas pavada Snoudenu kopš viņa ierašanās Krievijā, un viņa advokāts Anatolijs Kučerena.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu