«Femen» Spānijas parlamentā protestē pret abortu likumu (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs puskailas radikālās feministu organizācijas «Femen» aktīvistes trešdien sarīkoja protesta akciju Spānijas parlamentā, šādi paužot savu sašutumu par konservatīvās valdības plāniem ieviest striktāku abortu likumu.

Brīdī, kad tieslietu ministrs Alberto Ruiss-Galjardons runāja par kādu citu jautājumu, aktīvistes publikas galerijā novilka T-kreklus, atsedzot kailās krūtis, un sauca: «Aborts ir svēts!»

Protestētājas, kurām sauklis «Aborts ir svēts!» bija uzrakstīts uz krūtīm, no publikas galerijas aizvilka parlamenta kārtības uzraugi. Daži opozīcijas aktīvisti ar aplausiem pauda atbalstu protestētājām.

Premjerministra Marjano Rahoja valdība solījusi līdz mēneša beigām iepazīstināt ar ierosinājumiem izmaiņām sociālistu valdības 2010.gadā pieņemtajā liberālajā abortu likumā.

Rahoja konservatīvā Tautas partija un katoļu baznīca paudušas stingrus iebildumus pret 2010.gada abortu likumu, kurā abortu atļauts veikt līdz grūtniecības 14. nedēļai vai arī līdz 22. nedēļai, ja embrijs ir deformēts.

1985.gadā pieņemtais likums dekriminalizēja abortu veikšanu tikai gadījumos, ja grūtniecība iestājusies izvarošanas dēļ, embrijs ir deformēts vai arī ja ir radušās briesmas grūtnieces fiziskajai vai garīgajai veselībai.

Konstitucionālā tiesa akceptējusi 1985.gada likumu, bet vēl nav pieņēmusi lēmumu par Tautas partijas sūdzību pret 2010.gada reformu.

Organizācija «Femen» 2008.gadā dibināta Ukrainā, taču tagad kļuvusi par starptautisku kustību. Organizācijas aktīvistes regulāri publiski atkailinās, protestējot pret sieviešu seksuālo ekspluatāciju, seksismu un reliģisko fanātismu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu