Pirmā palīdzība trausliem nagiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / by e_i_s_i

Novājināti nagi slāņojas, lūst, tiem ir neveselīgs dzeltens izskats, uz tiem parādās daudz baltu plankumu un svītriņu. Nagi ir visa organisma kopumā indikators, rāda, ko vajag uzlabot uzturā vitamīnu un minerālu trūkuma dēļ.

Lai nagi augtu stipri, vajag dot priekšroku produktiem, kas bagāti ar A vitamīnu: biezpienam, pienam, aknām, olām, olīveļļai. Ieteicams vienu reizi nedēļā ēst želeju – želatīns lieliski stiprina nagus. Noteikti ēdiet zivis, riekstus, burkānus ar augu eļļu, spinātus un ķirbi. No otras puses, nagi var lūzt arī tad, ja nepietiek cinka vai silīcija. Vismaz mēnesi lietojiet polivitamīnus vai uztura bagātinātājus ar šiem elementiem.


Bet ar kalciju neaizraujieties: nagi kļūst biezāki, bet lūzt nepārstāj. No firmas līdzekļiem, rūpējoties par nagu veselību, izvēlieties krēmus ar minerāliem.

Tas radīs uz naga virsmas caurspīdīgu aizsargājošu plēvīti

un vienlaikus baros tos. Ir arī atjaunojošā nagu laka ("gudrā emalja"), kas it kā salīmē slāņainās naga daļas. Taču, ja jūs tīrāt un mazgājat traukus bez cimdiem, nekādi līdzekļi nepalīdzēs.

Visvienkāršākais līdzeklis nagu stiprināšanai ir sāls vanniņas:

1 ēdamkaroti sāls izšķīdiniet glāzē silta ūdens un paturiet tajā nagu galus 15-20 minūtes. Labi ir samaisīt parasto galda sāli ar jūras sāli. Vēl viena recepte: siltu augu eļļu samaisiet ar ābolu etiķi vienlīdzīgās daļās. Var pievienot A vitamīna eļļu, 5 pilienus joda uzlējuma, citrona sulu. Labi stiprina nagus arī dzērveņu sula, sarkanās jāņogas un upenes. Ir labi nagus uz nakti apsmērēt ar glicerīnu.

Īstais bišu vasks – laba profilakse nagiem

Uzsildiet vasku ūdens peldē, iemērciet pirkstus, paturiet vasku uz nagiem 30 minūtes līdz 1 stundu.

* Plankumi uz nagiem.

"Ja brūni plankumi parādās uz vairākiem nagiem vienlaikus, steidzieties pie ārsta," pārliecinoši saka salona meistars. "Dažkārt tas liecina par onkoloģiskas slimības sākumu. Šķautņaina, viļņveida naga virsma ar plankumiem var būt cilvēkiem, kam ir cukura diabēts. Zilgani nagi liecina par sirds asinsvadu slimībām. Bālgani nagi ir tiem, kam ir slimas aknas. Baltie plankumi ir sastopami visbiežāk, un tas liecina par vielmaiņas traucējumiem. Kā tas konkrēti izpaužas, noteiks ārsts, iespējams, jums trūkst kaut kādu minerālvielu."

* Dzeltenas krāsas nagi

Dažām sievietēm nagiem ir dzeltena nokrāsa, pat ja viņas nesmēķē. Viens no iemesliem – nekvalitatīva nagu laka. Ja ilgstoši esat krāsojusi nagus ar sarkanu nagu krāsu, krāsvielas var iekļūt dziļi nagā.

Pašas nagu lakas satur gana daudz kaitīgu vielu.

Centieties izmantot tikai pašas gaišākās nagu lakas krāsas, maigi rozā vai miesas krāsas. Otra – traucēta vielmaiņa. No mūsdienu līdzekļiem var ieteikt notīrīt nagus ar 3% ūdeņraža pārskābi, citrona gabaliņu. Parasti nagi kļūst dzelteni, nepareizi lietojot nagu laku un nepareizi izvēloties līdzekļus nagu lakas noņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu