"Varēja būt briesmīgāk"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Topošā koalīcija, kurā būtu Nacionālā apvienība, "Vienotība" (V) un Zatlera reformu partija (ZRP), vērtējama kā puslīdz normāla. Tā saka politisko procesu komentētājs Māris Zanders, prognozējot, ka šai koalīcijā partijas arī plēsīsies savā starpā.

Zanders šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka šai koalīcijai joprojām ir virkne nezināmo, piemēram, ZRP tiek Satiksmes ministrijas vadības portfelis.

Ir lielas neskaidrības, kurš šo amatu varētu ieņemt.

Tas esot ne tik daudz profesionālais jautājums, cik interešu cīņas par šo nozīmīgo amatu.

Tāpat esot bažas par Iekšlietu ministrijas vadību. Vai labi, godājami cilvēki, starp kuriem Zanders minēja Alekseja Loskutova un Andreja Judina vārdu, tiktu galā ar šīs ministrijas vadīšanu. Neskaidrības ir arī ar Zemkopības ministriju.

Jocīgs manevrs esot arī Inta Dāldera vēlme mūžīgi ieņemt kultūras ministra amatu.

Taču kopumā Zanders uzskata, ka varēja būt briesmīgāk.

Klupšanas akmeņi varētu būt saistīti ar partiju ideoloģijām.

Arī V un ZZS koalīcijā ministri esot sastrādājušies, taču partijas plēsās savā starpā.

Politikas komentētājs prognozē, ka V un ZRP būs dažādi viedokļi saistībā ar budžeta konsolidāciju un citām ekonomiskām problēmām: "Varu pilnīgi iedomāties, ka [Andris] Vilks kā finanšu ministrs teiks vienu, savukārt ZRP teiks kaut ko citu.

Tā ka plēšanās viņiem būs."

Vienojas par koalīciju

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar pēc trīs nedēļas ilgušām smagām sarunām nolemts, ka koalīciju veidos ZRP un V kopā ar Nacionālo apvienību, opozīcijā atstājot gan vēlēšanu uzvarētāju "Saskaņas centru" (SC), gan parlamentā vismazāk pārstāvēto politisko spēku Zaļo un zemnieku savienību. Šādā trīs partiju koalīcijā būs 56 deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu