Koenigsegg sagatavojis 450 km/h hipermašīnu (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Agera One:1, ko prototipa formā plānots atklāt vēl šogad un kopumā izlaist tikai sešos eksemplāros, spēs sasniegt 450 km/h. To izdevumam Businessweek pastāstījis Koenigsegg vadītājs Kristiāns fon Kēnigsegs.

Zviedru kompānijas inženieri ir pārliecināti, ka viņu auto pārspēs ikvienu šā brīža hiperauto gan paātrinājumā līdz 200, 300 un 400 kilometriem stundā. Pie tam 400 km/h robežu One:1 spēšot sasniegt par 25 sekundēm ātrāk nekā Bugatti Veyron, proti, tikai 20 sekundēs, raksta Motor.ru.

Arī maksimālā ātruma ziņā One:1 būs pārāks par Volkswagen grupā ietilpstošā franču zīmola Bugatti jaudīgāko un ātrāko modeli Veyron Super Sports. Ja tā oficiālais ātruma rekords ir 431 km/h, bet ielas versijā – elektroniski ierobežoti 415 km/h, tad Koenigsegg One:1 nekādus ierobežojumus noteikt nav plānots un tas spēšot attīstīt vismaz 450 km/h.

Koenigsegg Agera R
Koenigsegg Agera R Foto: Koenigsegg

Klasiskās piedziņas Koenigsegg One:1 tiks apgādāts ar 5 litru V8 biturbo dzinēju, kurš attīsta 1400 zirgspēkus. Automobiļa svara un jaudas attiecība būs 1 kilograms pret 1 zirgspēku.

Koenigsegg One:1 provizoriski maksās apmēram 2 miljonus eiro, taču ar visu to ikviens pārdotais modeļa eksemplārs zviedru uzņēmumam nesīs zaudējumus. Pēc fon Kēnigsega teiktā One:1 ir radīts mārketinga nolūkā, lai veicinātu zīmola atpazīstamību pasaulē.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu